Malfetti, italienska spenatgnocchi (klimp)

Foto: Film: mp180805, malfatti

Malfetti, italienska spenatgnocchi (klimp)

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Spenat färsk

300.0 

gram

Ricotta }

 

 

Ägg

1.0 

styck

Matolja till stekning

2.0 

msk

Mjöl till panering

2.0 

msk

Parmesan nyriven

2.0 

msk

 

Kockskolan:

 

Om gnocchi >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 128

Kcal / portion: 120

GBR (GI) / port: 0

Recept: 480 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 10%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 94 gram)

Ingredienser

Visa:

Spenat färsk 300.0 gram 11%

Ricotta } 0%

Ägg 1.0 styck 13%

Matolja till stekning 2.0 msk 50%

Mjöl till panering 2.0 msk 13%

Parmesan nyriven 2.0 msk 11%

 

Kockskolan:

Om gnocchi > Äts ej

Tillagning

Se film, klicka på "mp180805" under bilden ovan.

  1. Stek spenat i panna några minuter tills mjuk. Lägg över i bunke.
  2. Blanda med ricotta och parmesan. Tillsätt ägg och blanda samman. Smaka av med salt.
  3. Forma små bollar och rulla dem i mjöl.
  4. Koka dem i cirka 5 minuter. De kan nu sparas i kylskåp några dagar.
  5. Servera: Stek bullarna i olja eller smör. Garnera gärna med riven parmesan.

Kockens kommentar

Malfetti är klassisk mat från Toscana i Italien, en slags klimp. Malfetti betyder ordagrant "slarvigt lagat", det vill säga inte särskilt noga rullade. Läs mer > Om gnocchi. 

Fler recept inom Stekt, wokad grönt

Liknande recept som Malfetti, italienska spenatgnocchi (klimp)