Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 128

Kcal / portion: 120

GBR (GI) / port: 0
Recept: 480 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 10%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Spenat färsk 300.0 gram 11%
Ricotta } 0%
Ägg 1.0 styck 13%
Matolja till stekning 2.0 msk 50%
Mjöl till panering 2.0 msk 13%
Parmesan nyriven 2.0 msk 11%
Kockskolan:
Om gnocchi > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning
Se film, klicka på "mp180805" under bilden ovan.
- Stek spenat i panna några minuter tills mjuk. Lägg över i bunke.
- Blanda med ricotta och parmesan. Tillsätt ägg och blanda samman. Smaka av med salt.
- Forma små bollar och rulla dem i mjöl.
- Koka dem i cirka 5 minuter. De kan nu sparas i kylskåp några dagar.
- Servera: Stek bullarna i olja eller smör. Garnera gärna med riven parmesan.
Kockens kommentar
Malfetti är klassisk mat från Toscana i Italien, en slags klimp. Malfetti betyder ordagrant "slarvigt lagat", det vill säga inte särskilt noga rullade. Läs mer > Om gnocchi.Fler recept inom Stekt, wokad grönt
Liknande recept som Malfetti, italienska spenatgnocchi (klimp)
-
Stekt svamp - grundrecept
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Champignons sautés, såterad/stekt svamp
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Svampsmix (tillbehör eller lätt måltid)
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Champignons Bordelaise, bräserad svamp i rödvin
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Karamelliserad skivad lök
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Bräserad glaserad smålök
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Oignons glacés ā brun, fransk bräserad smålök i brun sås
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Ångbåtslök
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pepparlök (tillbehör)
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Scarola Napoletana con alici, sauterad escarolesallat med ansjovis
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan