
Foto: Film: Seonkyoung Longest, wonton noodle soupe
Wonton noodles soup, wonton nudelsoppa med dumplings
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 81

Kcal / portion: 561

GBR (GI) / port: 6
Recept: 2245 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 1%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Färdig wontondeg 36.0 plattor 33%
Fyllning:
Tigerräkor skalade 225.0 gram 8%
Kycklingfärs 225.0 gram 12%
Vitlök 3.0 klyftor 1%
Ingefära färskriven 2.0 tsk 0%
Shaoxing, kinesiskt vin } 1.0 msk %
Sojasås kinesisk 1.0 msk 0%
Sesamolja 1.0 msk 5%
Strösocker 1.0 tsk 1%
Majsstärkelse 0.5 msk 1%
Salladslök 1.0 styck 0%
Svartpeppar nymald 1.0 krm 0%
Soppa:
Hönsfond avfettad 14.0 dl 3%
Ingefära färsk 40.0 gram Äts ej
Vitlök 2.0 klyftor 1%
Salladslök 2.0 styck Äts ej
Shiitake torkad 1.0 styck Äts ej
Sojasås kinesisk 2.0 tsk 0%
Fisksås } 2.0 tsk 0%
Pak Choy 115.0 gram 1%
Äggnudlar torkad 200.0 gram 34%
Alternativ:
Kockskolan:
Om asiatisk dumplings > Äts ej
Om dumplings > Äts ej
Om vårrullar > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning
Se film, klicka på "Seonkyoung" under bilden ovan.
- Fyllning: Skala och finhacka räkor. Lägg i en skål och tillsätt färs. Riv vitlök ner i skålen, liksom ingefära. Tillsätt shaoxing eller torr sherry, soja och sesamolja, socker, stärkelsemjöl. Mal lite peppar över. Slutligen tillsätt finhackad salladslök (spar lite till garnering). Blanda väl till en kladdig smet.
- Soppbas: Skala och krossa vitlök. Skiva ingefära inklusive skal. Halvera salladslök. Lägg i stor gryta och tillsätt buljong. Koka upp och låt sedan sjuda på svag värme i 5 minuter. Tillsätt soja- och fisksås och smaka av. Stäng av värmen.
- Dumplings: Lägg en lätt fuktad duk över arken så att inte kanterna torkar ut under arbetets gång. Ta ett ark och fukta kanten med blött finger. Lägg en rågad tesked smet mitt på arket och tryck sedan ihop degen runt smeten så att en påse bildas och så att degen klistrar ihop. Försätt med resten av arken.
Antalet dumpling är rikligt tilltaget, 9 st/portion. 4-5 stycken kan räcka. Överskott kan frysas och användas vid ett senare tillfälle, till exempel stekas i olja och serveras med sötsur sås. - Koka: Ta grönsakerna ur grytan. De kan tillföras senare. Koka upp. Skär pak choy i bitar och koka den mjuk någon minut. Lägg i portionsskålar. Koka nudlar enligt anvisning på förpackningen. Lägg över i skålarna. Koka dumplings 4-6 minuter. Lägg över i skålarna.
- Soppa: Smaka av buljongen, tillsätt eventuellt extra vatten om den är för salt. Häll på het buljong i skålarna. Garnera med lite hackad salladslök. Servera.
Kockens kommentar
Wontonsoppa med nudlar benämns "Wonton noodle (soup)", det vill säga nudlar ingår inte i allmänhet i wontonsoppa. Wontondeg (eng. wonton wrapper) innehåller ägg till skillnad från vanlig vårrulledeg. Plattorna är traditionellt också mindre (6x6 cm) än vårrulleplattor (10x10 cm eller större). Wonton-knytena kan innehålla räkor, kyckling, fläskkött och grönsaker eller svamp. Läs mer, klicka på > Om vårrullar.Tigerräkor (tropiska jätteräkor) klassas som utrotningshotade. Bättre då att använda vanliga räkor. Läs mer, klicka på > Tigerräkor ett miljöhot.
Fler recept inom Köttsoppa
Liknande recept som Wonton noodles soup, wonton nudelsoppa med dumplings
-
Klassisk köttsoppa
Tid: 2 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Salta bitens köttsoppa, Uppsalasoppa, Uppsalastuvning
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Gulasch, gulaschsoppa, klassisk ungersk köttragu, köttsoppa
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Skotsk lammsoppa
Tid: 1 tim 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Borsch/borsjtj - ukrainsk/rysk rödbetssoppa
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Klassisk oxsvanssoppa
Tid: 4 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Viltsoppa av köttrester
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Oxsvanssoppa med vitlökskrutonger
Tid: 4 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Broccolisoppa med chorizo
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Brynt kålsoppa med frikadeller
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan