Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 166

Kcal / portion: 494

GBR (GI) / port: 2
Recept: 1975 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 12%
Fett: 9%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Laxfilé 600.0 gram 55%
Kikärter konserv 400.0 gram 26%
Smålök 5.0 styck 4%
Pinjenötter 20.0 gram 7%
Rosmarin 1.0 kvist 0%
Balsamvinäger röd } 2.0 msk 2%
Smör normalsaltat 1.0 msk 5%
Skapat av: Norsk Fisk
Tillagning (30 min )
- Dela lax i portiomsbitar. Halstra laxen cirka 3 minuter på varje sida. Flytta laxen till en tallrik. Håll varm.
- Häll av spadet och skölj kikärter. I samma panna rostar du pinjenötter, kikärter och lök.
- Tillsätt en rosmarinkvist. Koka ur pannan med balsamvinäger. Tillsätt smör. Smaka av med salt och peppar.
Kockens kommentar
Halstra betyder att du steker eller grillar kort tid på hög värme. Den här rätten med bl a rostade pinjenötter gör du snabbt när du vill äta gott.Fler recept inom Klassiska fiskrätter
Liknande recept som Halstrad lax
-
Pepparrotsgädda
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Torsk med äggsås
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Torskrygg med skirat smör och potatis- och pepparrotsmos
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Kokt hel lax, laxöring eller röding på klassiskt vis
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Tore Wretman
-
Kall inkokt lax
Tid: 40 min (+ 1 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Sv. Institutet SI
-
Klassisk laxaladåb - kall inkokt lax i gelé
Tid: 45 min (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Karin Chädström
-
Lutfisk
Tid: 1 tim (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Gravad laxfisk
Tid: 10 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Rimmad lax med dillstuvad potatis
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Laxqueneller, gäddqueneller och andra fiskbullar
Tid: 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan