Saltrulle
Kalori- och GI:
Kcal / 100 gram: 137
Kcal / portion: 206
GBR (GI) / port: 0
Recept: 1236 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 29%
Fett: 2%
Kolhydrater: 0%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Nötrulle 1200.0 gram 100%
Lag:
Vatten 2.0 liter Äts ej
Salt 1.0 dl Äts ej
Kockskolan:
Så saltar, rimmar man > Äts ej
Så lagas nötrulle > Äts ej
Kock: Svenskt Kött
Tillagning (4 tim + 48 tim )
Koka upp vatten och salt. Häll saltlagen kokhet över köttet. Se till att köttet är täckt av lagen. Låt det stå kallt ett par dygn.
Koka upp kött med lag och låt sjuda på låg värme 3 ½−4 timmar. Prova efter halva tiden med en sticka så att du inte får ett för kokt kött. Stickan ska gå igenom när köttet är klart.
Ta av kastrullen från värmen och låt rullen svalna i lagen. Kyl sedan. Skär i tunna skivor före servering.
Kockens kommentar
Rullen är en hård muskel från nötkreaturet, men den går att tillaga så att den blir ytterst mör och välsmakande. Bjud rulle i tunna skivor som smörgåsmat eller lägg strimlor av rulle i en sallad. Saltrullen håller sig en vecka i kylskåp.Fler recept inom Klassiska nötkötträtter
Liknande recept som Saltrulle
-
Biffstek med lök, Ångbåtsbiff med lök
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Tore Wretman
-
Oxstek (nötstek) i ugn tillagad på klassiskt vis
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Biff Rydberg
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Biff Greta, Biff special
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Klassisk surstek
Tid: 3 tim (+ 192 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Tore Wretman
-
Klassisk slottsstek, Herrgårdsstek
Tid: 2 tim 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Sjömansbiff, Bryggarbiff
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kokt rimmad oxbringa med rotmos
Tid: 30 min (+ 3 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Bräckt kokt oxbringa, klassisk restmat
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Tore Wretman
-
Gästgivarbiff - fylld lövbiff med ugnsbakad klyftpotatis
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan