Lägg till ingredienser

Portioner: 6

Nötrulle

1200.0 

gram

 

Lag:

 

Vatten

2.0 

liter

Salt

1.0 

dl

 

Kockskolan:

 

Så saltar, rimmar man >

 

 

Så lagas nötrulle >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 137

Kcal / portion: 206

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1236 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 29%

Fett: 2%

Kolhydrater: 0%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 150 gram)

Ingredienser

Visa:

Nötrulle 1200.0 gram 100%

 

Lag:

Vatten 2.0 liter Äts ej

Salt 1.0 dl Äts ej

 

Kockskolan:

Så saltar, rimmar man > Äts ej

Så lagas nötrulle > Äts ej

Tillagning (4 tim + 48 tim )

  1. Koka upp vatten och salt. Häll saltlagen kokhet över köttet. Se till att köttet är täckt av lagen. Låt det stå kallt ett par dygn.

  2. Koka upp kött med lag och låt sjuda på låg värme 3 ½−4 timmar. Prova efter halva tiden med en sticka så att du inte får ett för kokt kött. Stickan ska gå igenom när köttet är klart.

  3. Ta av kastrullen från värmen och låt rullen svalna i lagen. Kyl sedan. Skär i tunna skivor före servering. 

Kockens kommentar

Rullen är en hård muskel från nötkreaturet, men den går att tillaga så att den blir ytterst mör och välsmakande. Bjud rulle i tunna skivor som smörgåsmat eller lägg strimlor av rulle i en sallad. Saltrullen håller sig en vecka i kylskåp.

Fler recept inom Klassiska nötkötträtter

Liknande recept som Saltrulle