Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 602

Kcal / portion: 193

GBR (GI) / port: 0
Recept: 771 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 64%
Kolhydrater: 1%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Smör 100.0 gram 94%
Salladslök 0.5 styck 0%
Persilja finhackad 2.0 msk 0%
Rökt paprikapulver 1.0 tsk 1%
Bourbon whiskey 1.0 msk 4%
Plastfolie Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning
- Rumstemperera smöret.
- Av salladslöken används den gröna blasten. Finhacka den och persilja.
- Blanda alla ingredienser väl.
- Lägg på plastfolie och forma till en korv. Lägg i kylskåpet eller frysen för att stelna.
Kockens kommentar
Passar väl till smakrikt kött, gärna grillat.Passar till
Fler recept inom Smör, aromsmör
Liknande recept som Bourbon compound butter, aromsmör med bourbon whiskey
-
Rört smör, beurre pommade
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Aromsmör, kryddsmör
Tid: 10 min (+ 1 tim) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Persiljesmör, Beurre maître d´hôtel
Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Julia Child
-
Persiljesmör special, persiljesmör med senap
Tid: 10 min (+ 1 tim) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Vitlökssmör, Beurre d´ail
Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Olivsmör
Tid: 10 min (+ 1 tim) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Beurre Café de Paris
Tid: 10 min (+ 24 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Beurre Bercy, lyxigt vitvinssmör eller sås
Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Märgsmör, märgkoppar, gratinerad oxmärg, Os ā moelle grillé
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Dillsmör
Tid: 10 min (+ 1 tim) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan