Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 145

Kcal / portion: 650

GBR (GI) / port: 17
Recept: 1301 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 5%
Kolhydrater: 16%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Ris kokt 4.5 dl 42%
Kycklingfilé utan skinn 1.0 styck 12%
Gul lök 0.5 styck 2%
Champinjoner 25.0 gram 1%
Sojasås japansk 1.0 tsk 0%
Ketchup 3.0 msk 4%
Ägg 3.0 styck 14%
Mjölk 3.0 msk 2%
Matolja till stekning 2.0 msk 18%
Garnering:
Ketchup 1.0 msk 1%
Kockskolan:
Så steks ägg, omelett > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min + 20 min )
Omurice är risrätt innesluten av en omelett. Det finns olika varianter. Se film på en speciellt elegant variant av Omurice, klicka på "Umi Syam" under bilden. Det receptet avviker från det här angivna.
- Koka ris (extratid 20 minuter).
- Fyllning: Ansa och finhacka lök och svamp (eller använd konserverad svamp). Tärna kyckling.
- Mjukstek lök i panna med matolja utan att bränna.
- Tillsätt svamp och kycklinghacket och stek kycklingköttet tills vitt. Tillsätt ketchup och sojasås. Rör om och låt sjuda en liten stund.
- Blanda med kokt ris. Salta lätt och peppra. Låt allt bli varmt.
- Knäck ägg i en skål. och rör samman vita med äggula med en gaffel eller visp.
- Omelett: Hetta upp en infettad stekpanna på medelvärme och stek omelett på vanligt sätt (se recept > Svensk omelett).
- Lägg fyllningen i mitten på omeletten, vik upp kanterna och stjälp försiktigt upp och ner på en tallrik. Forma till anrättningen med hushållspapper och händerna. Garnera med ketchup.
Standardreceptet är lagom till två portioner. Man kan också tillaga två separata portioner med halv mängd.
Kockens kommentar
Omurice är en västvärldsinfluerad rätt med ketchup som skapades i början av 1900-talet, men riset smaksätts också med sojasås som i filmen. Ibland ersätts riset med nudlar. Ingredienser kan för övrigt vara enligt egen smak, men kyckling är vanligt som i detta recept. Läs mer om omeletter > Så steks ris.tillhörande recept
Fler recept inom Fyllda omeletter
Liknande recept som Omurice - japansk omelett med risfyllning
-
Fransk fylld svampomelett
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Krämig svensk svampomelett
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Fransk omelett med mexikansk bönsalsa
Tid: 20 min (+ 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Fransk omelett med konjak (efterrätt)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Tamagoyaki - japansk fylld och rullad tunn omelett
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Ugnsomelett med svampstuvning eller annat enligt egen smak
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Arla
-
Skånsk äggakaka
Svårighet: Medel, Receptgivare: Arla
-
Bondomelett
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Frukostfrittata - italiensk fylld omelett
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Tortilla patatas, tortilla española - klassisk spansk potatisomelett
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan