Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 67

Kcal / portion: 190

GBR (GI) / port: 7
Recept: 759 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 3%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Smålök 24.0 styck 56%
Matolja 1.5 msk 24%
Smör 20.0 gram 19%
Mörk buljong/fond 1.0 dl 1%
Persiljekvistar 4.0 styck 1%
Lagerblad 0.5 blad 0%
Timjan torkad 1.0 krm 0%
Kockskolan:
Om kryddbukett, kryddpåse > Äts ej
Så steks grönsaker > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim 30 min )
- Skala löken. Lägg gärna kryddorna i kryddpåse. Läs mer > Om kryddbukett, kryddpåse.
- Stek: Värm upp olja och smör i stekpanna eller stekkastrull. När smöret börjar fräsa lägg i löken. Stek över måttlig värme i cirka 10 minuter utan att svartbränna. Rulla runt dem så att de får fin brun färg runt om. Akta så att inte skalet skadas.
- Koka: Häll på buljong eller annan vätska. Lägg i kryddpåsen, salta och peppra. Lägg på lock och låt sjuda sakta på svag värme i 40-50 minuter tills vätskan försvunnit. Akta så att löken inte bränns vid. Löken skall vara genommjuk, men samtidigt behålla sin form.
Kockens kommentar
Passar som tillbehör till mat, särskilt till stekt kött, eller i grytor där bruna färger gör sig bättre än bleka, till exempel i Boeuf bourguignon, coq au vin och bruna frikasséer. Som tillbehör gärna rullade i mjukt smör och garnerad med hackad persilja (fr. Petits oignons persillés), eller tillsammans med andra grönsaker som stekta champinjoner, glaserade rotfrukter, kronärtskocksbottnar eller stekt potatis (fr. Petits oignons en garniture). En variant på detta recept är recept > Smålök glacé som tillagas i ugn. Se dito recept via länk nedan.Alternativ
Fler recept inom Stekt, wokad grönt
Liknande recept som Oignons glacés ā brun, fransk bräserad smålök i brun sås
-
Stekt svamp - grundrecept
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Champignons sautés, såterad/stekt svamp
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Svampsmix (tillbehör eller lätt måltid)
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Champignons Bordelaise, bräserad svamp i rödvin
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Karamelliserad skivad lök
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Bräserad glaserad smålök
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Oignons glacés ā brun, fransk bräserad smålök i brun sås
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Ångbåtslök
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pepparlök (tillbehör)
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Scarola Napoletana con alici, sauterad escarolesallat med ansjovis
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan