Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 296

Kcal / portion: 439

GBR (GI) / port: 5
Recept: 4388 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 15%
Kolhydrater: 34%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Pajdeg:
Vetemjöl 3.0 dl 14%
Smör normalsaltat 125.0 gram 21%
Strösocker 1.0 tsk 0%
Vatten kallt 0.5 dl 0%
Fyllning:
Pumpapuré 400.0 gram 2%
Ägg 3.0 st stora 5%
Potatismjöl 1.0 msk 1%
Vaniljsocker 1.0 tsk 0%
Ingefära mald 0.8 tsk 0%
Kanel mald 0.8 tsk 0%
Muskot 1.0 krm 0%
Salt 0.5 tsk 0%
Farinsocker 2.0 dl 13%
Kondenserad mjölk sockrad 2.5 dl 26%
Tillbehör:
Vispgrädde 2.0 dl 16%
Strösocker 0%
Kockskolan:
Så lagas efterrättspaj > Äts ej
Om osötad pajdeg > Äts ej
Om söt pajdeg > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim + 8 tim )
Se film > Klicka på "Thomas Joseph" under bilden.
- Pajskal: Tillaga enligt tillhörande recept > Proffsets frasiga pajskal (länk nedan).
Sammanfattning: Blanda vetemjöl, kallt smör och kallt vatten till en grynig massa. Forma en boll och lägg i frysen i minst 1 timme. Kavla ut försiktigt, klä form, gör en fin pajkant och fyll med pajdegskulor. Grädda i 190°C i 30+10 minuter. Ta ut och pensla pajskalet med äggvita. Låt kallna. - Sätt ugnen på 160°C.
- Fyllning: Vispa samman alla ingredienser i tur och ordning. Fyll pajformen.
- Grädda pajen i 50-55 minuter.
- Kyl: Ställ formen på galler för att kallna. Ställ sedan in pajen i kylskåpet i minst 6 timmar, helst över natt.
- Servera pajen kall med vispad grädde.
Kockens kommentar
Pumpkin pie är klassisk efterrättspaj till Thanksgivenday (tacksägelsedagen) i den engelskspråkiga världen. Till denna efterrättspaj används en klassisk maträttspaj och inte en söt pajdeg. Detta för att pajen i sig är mycket söt. Läs mer om pajer och pajdegar via länkar under Kockskolan i ingredienslistan.Alternativ
Fler recept inom Fruktpajer, bärpajer
Liknande recept som Pumpkin Pie - engelsk klassisk pumpapaj
-
Klassisk äppelpaj
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Apfelstrudel, österrikisk klassisk äppelpaj
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Tarte Tatin - uppochnedvänd äppeltårta
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Amerikansk stor äppelpaj
Tid: 2 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Äppelpaj med bovete och hasselnötter
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Äppelpaj med romrussin
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Äpple och päroncrustade med syrliga russin
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Maximillian
-
Plommonpaj med mandelmassa
Tid: 45 min (+ 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Zwetschgenkuchen, Zwetschgen Datschi - klassisk tysk sviskontårta
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Bärpaj - grundrecept
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan