Pumpkin Pie - engelsk klassisk pumpapaj

Foto: Thomas Joseph, Martha Stewart

Pumpkin Pie - engelsk klassisk pumpapaj

Lägg till ingredienser

Bitar (10/paj 25 cm bred): 10

Pajdeg:

 

Vetemjöl

3.0 

dl

Smör normalsaltat

125.0 

gram

Strösocker

1.0 

tsk

Vatten kallt

0.5 

dl

 

Fyllning:

 

Pumpapuré

400.0 

gram

Ägg

3.0 

st stora

Potatismjöl

1.0 

msk

Vaniljsocker

1.0 

tsk

Ingefära mald

0.8 

tsk

Kanel mald

0.8 

tsk

Muskot

1.0 

krm

Salt

0.5 

tsk

Farinsocker

2.0 

dl

Kondenserad mjölk sockrad

2.5 

dl

 

Tillbehör:

 

Vispgrädde

2.0 

dl

Strösocker

 

 

 

Kockskolan:

 

Så lagas efterrättspaj >

 

 

Om osötad pajdeg >

 

 

Om söt pajdeg >

 

 

Om pumpor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 296

Kcal / portion: 439

GBR (GI) / port: 5

Recept: 4388 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 15%

Kolhydrater: 34%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 148 gram)

Ingredienser

Visa:
Pajdeg:

Vetemjöl 3.0 dl 14%

Smör normalsaltat 125.0 gram 21%

Strösocker 1.0 tsk 0%

Vatten kallt 0.5 dl 0%

 

Fyllning:

Pumpapuré 400.0 gram 2%

Ägg 3.0 st stora 5%

Potatismjöl 1.0 msk 1%

Vaniljsocker 1.0 tsk 0%

Ingefära mald 0.8 tsk 0%

Kanel mald 0.8 tsk 0%

Muskot 1.0 krm 0%

Salt 0.5 tsk 0%

Farinsocker 2.0 dl 13%

Kondenserad mjölk sockrad 2.5 dl 26%

 

Tillbehör:

Vispgrädde 2.0 dl 16%

Strösocker 0%

 

Kockskolan:

Så lagas efterrättspaj > Äts ej

Om osötad pajdeg > Äts ej

Om söt pajdeg > Äts ej

Om pumpor > %

Tillagning (1 tim + 8 tim )

Se film > Klicka på "Thomas Joseph" under bilden.

  1. Pajskal: Tillaga enligt tillhörande recept > Proffsets frasiga pajskal (länk nedan).

    Sammanfattning: Blanda vetemjöl, kallt smör och kallt vatten till en grynig massa. Forma en boll och lägg i frysen i minst 1 timme. Kavla ut försiktigt, klä form, gör en fin pajkant och fyll med pajdegs­kulor. Grädda i 190°C i 30+10 minuter. Ta ut och pensla pajskalet med äggvita. Låt kallna.
  2. Sätt ugnen på 160°C.
  3. Fyllning: Vispa samman alla ingredienser i tur och ordning. Fyll pajformen.
  4. Grädda pajen i 50-55 minuter.
  5. Kyl: Ställ formen på galler för att kallna. Ställ sedan in pajen i kylskåpet i minst 6 timmar, helst över natt.
  6. Servera pajen kall med vispad grädde.

Kockens kommentar

Pumpkin pie är klassisk efterrättspaj till Thanksgiven­day (tacksägelsedagen) i den engelskspråkiga världen. Till denna efterrättspaj används en klassisk maträttspaj och inte en söt pajdeg. Detta för att pajen i sig är mycket söt. Läs mer om pajer och pajdegar via länkar under Kockskolan i ingredienslistan.

Alternativ

Proffsets frasiga pajskal

Thanksgivenmiddag

Fler recept inom Fruktpajer, bärpajer

Liknande recept som Pumpkin Pie - engelsk klassisk pumpapaj