Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 310

Kcal / portion: 185

GBR (GI) / port: 3
Recept: 2771 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 14%
Kolhydrater: 42%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Vetemjöl 2.5 dl 19%
Strösocker 1.5 msk 3%
Smör kallt 125.0 gram 33%
Salt 1.0 krm 0%
Fyllning:
Ägg 3.0 styck 7%
Strösocker 2.0 dl 27%
Vetemjöl 0.5 dl 4%
Vaniljsocker 2.0 tsk 1%
Citron juice+fruktkött 2.0 styck 3%
Garnering:
Florsocker 1.0 msk 2%
Kockskolan:
Om småkakor > Äts ej
Om skurna kakor > Äts ej
Kock: Kungsörnen
Tillagning (45 min )
-
Sätt ugnen på 200°C.
Deg: Blanda mjöl, socker och salt i en bunke. Tillsätt det kalla smöret i bitar och nyp ihop allt med fingertopparna till en deg, eller kör snabbt ihop i en matberedare.
Tryck ut degen halvcentimetern tjock i en bakplåtspappersklädd ugnsform.
Grädda i mitten av ugnen tills degen fått lite färg, cirka 10 minuter.
Fyllning: Riv citronskal, pressa juice. Rör ihop ägg och socker i en bunke. Vispa ner mjöl, citronskal och pressad juice.
Grädda 2: Häll smeten över den förgräddade botten. Grädda tills kakan stannat men fortfarande är lite kladdig, 10-12 minuter.
Låt kakan svalna och skär sedan i bitar.
Garnera med florsocker och citronmeliss.
Fler recept inom Bakelser
Liknande recept som Sötsyrliga citronrutor
-
Nationaldagsbakelsen, Sverigebakelsen
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Små prinsessor med choklad och kesella
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Biskvi, chokladbiskvier
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Punschrulle, dammsugare, filmrulle, trådrulle
Tid: 30 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Mandelkrokar, mandelbågar
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kransekage, kransekake, dansk-norsk mandelmassekaka och högtidstårta
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Mignonbakelser, vaniljkräm på mandeldegsbotten
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Baklava, osmanskt bakverk av filodeg och nötter i sirapssås
Tid: 45 min (+ 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Chokladtartelette
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Rabarbertartelette
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan