Sötsyrliga citronrutor

Foto: Kungsörnen ¤

Sötsyrliga citronrutor

Lägg till ingredienser

Antal: 15

Vetemjöl

2.5 

dl

Strösocker

1.5 

msk

Smör kallt

125.0 

gram

Salt

1.0 

krm

 

Fyllning:

 

Ägg

3.0 

styck

Strösocker

2.0 

dl

Vetemjöl

0.5 

dl

Vaniljsocker

2.0 

tsk

Citron juice+fruktkött

2.0 

styck

 

Garnering:

 

Florsocker

1.0 

msk

Citronmeliss färsk

 

 

 

Kockskolan:

 

Om småkakor >

 

 

Om skurna kakor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 310

Kcal / portion: 185

GBR (GI) / port: 3

Recept: 2771 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 14%

Kolhydrater: 42%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 60 gram)

Ingredienser

Visa:

Vetemjöl 2.5 dl 19%

Strösocker 1.5 msk 3%

Smör kallt 125.0 gram 33%

Salt 1.0 krm 0%

 

Fyllning:

Ägg 3.0 styck 7%

Strösocker 2.0 dl 27%

Vetemjöl 0.5 dl 4%

Vaniljsocker 2.0 tsk 1%

Citron juice+fruktkött 2.0 styck 3%

 

Garnering:

Florsocker 1.0 msk 2%

Citronmeliss färsk 0%

 

Kockskolan:

Om småkakor > Äts ej

Om skurna kakor > Äts ej

Tillagning (45 min )

  1. Sätt ugnen på 200°C.

  2. Deg: Blanda mjöl, socker och salt i en bunke. Tillsätt det kalla smöret i bitar och nyp ihop allt med fingertopparna till en deg, eller kör snabbt ihop i en matberedare.

  3. Tryck ut degen halvcentimetern tjock i en bakplåtspappersklädd ugnsform.

  4. Grädda i mitten av ugnen tills degen fått lite färg, cirka 10 minuter.

  5. Fyllning: Riv citronskal, pressa juice. Rör ihop ägg och socker i en bunke. Vispa ner mjöl, citronskal och pressad juice.

  6. Grädda 2: Häll smeten över den förgräddade botten. Grädda tills kakan stannat men fortfarande är lite kladdig, 10-12 minuter.

  7. Låt kakan svalna och skär sedan i bitar.

  8. Garnera med florsocker och citronmeliss.

Fler recept inom Bakelser

Liknande recept som Sötsyrliga citronrutor