Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 218
 
    
                Kcal / portion: 1030
 
    
                GBR (GI) / port: 17
Recept: 4120 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 16%
Fett: 9%
Kolhydrater: 17%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Vaktel uppfödd med skinn 4.0 styck 22%
Schalottenlök finhackad 2.0 styck 1%
Gåsleverpastej konserv 200.0 gram 22%
Torrt vitt vin (Riesling) 2.0 dl 3%
Smör till stekning 2.0 msk 5%
Färs:
Kycklingbröst utan skinn 1.0 styck 5%
Schalottenlök finhackad 1.0 styck 1%
Vitt bröd 1.0 skiva 2%
Mjölk 1.0 msk 0%
Ägg 1.0 styck 2%
Persilja finhackad 2.0 msk 0%
Konjak/brandy 1.0 msk 1%
Tillbehör:
Persilja 1.0 knippe 0%
Baguette, bagett 2.0 styck 33%
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (2 tim )
- Förbered: Bena ur vakteln. Se film "Deboning quail" på varufaktasidan Vaktlar (klicka på ingrediensen).
- Hacka schalottenlök och fräs den i lite smör tills genomskinlig men inte brynt. Ställ åt sidan.
- Sätt ugnen på 180°C. 
- Färs: Hacka kycklingbröst och schalottenlök. Finhacka persilja. Skär av kanterna på brödet och blöt upp inkråmet i mjölk. Mixa samman allt med ägg, konjak, salt och peppar till färs.
- Skär hälften av gåslevern i bitar. Fördela färs och gåslevern på fåglarna med insidan upp.
- Bind ihop fågeln (se bilder via länk på varufaktasidan Vaktlar > "Så färseras vaktel").
- Bryn fåglarna (i omgångar) runtom i het gryta med smör. Tillsätt den stekta löken och vinet i grytan. Lägg på locket och sätt in i ugn.
- Ugn: Ös fågeln med sky efter 15 minuter. Tillsätt mer vätska vid behov. Låt stå i ytterligare 10 minuter och ös fågeln på nytt. Ta bort locket och låt steka 10 minuter till. Ta ur fågeln och låt den vila.
- Fritera persiljekronor i het olja under tiden. Lägg över på hushållspapper för att rinna av. Skär upp bröd.
- Tillsätt resten av gåslevern i skyn och låt den smälta. Vispa samman ordentligt. Sila såsen vid behov. Häll upp i kanna.
- Servera fågeln med persilja och färskt gott vitt bröd.
Kockens kommentar
Punkt 1-6 görs i god tid. Börja tillagningen från punkt 1 en timme före servering. Detta är en lyxig rätt. En billigare variant är att bland en köttfärs enligt eget önskemål och enklare är att fylla en urtagen men inte urbenad fågel. Se dylika filmrecept i varufakta, klicka på ingrediens vaktel.Portionsvikt: Hel vild vaktel väger inte mer än 70-140 gram (urtagen 40-80g) vilket ger en tillagad vikt på runt 20 gram per styck. Uppfödda vaktlar som man kan köpa i butik och som används i detta recept, väger väsentligen mer (200-300g) vilket tillagat ger 65-100 gram kött med skinn.
Alternativ
Fler recept inom Vild skogsfågel
Liknande recept som Cailles Farcies au Foie Gras - gåsleverfylld vaktel
- 
                
                    Honungsvaktel med citronpotatisTid: 45 min , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Cailles crapaudine - quail scratchcock, stekt utvikt vaktelTid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Cailles Farcies au Foie Gras - gåsleverfylld vaktelTid: 2 tim , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Pannstekt duvbröst på salladsbäddTid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Bräserad duva eller ripaTid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Ugnslagad duva med chianti bruschettaTid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Ripor i gryta på klassiskt norskt visTid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Morkulla pannstekt på brödkrutongTid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Bécasse ā la ficelle, grillad morkullaTid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Bécasse au fumet, flamberad morkullaTid: 1 tim 30 min , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Tore Wretman 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                     
                              