Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 457

Kcal / portion: 135

GBR (GI) / port: 1
Recept: 4046 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 30%
Kolhydrater: 41%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Kakbotten:
Mandelmjöl 2.5 dl 15%
Strösocker 1.8 dl 16%
Äggvita 1.5 styck 1%
Alternativ:
Mandelmassa färdig 200.0 gram Äts ej
Strösocker 100.0 gram Äts ej
Äggvita 60.0 gram Äts ej
Fyllning:
Smör 200.0 gram 36%
Florsocker 1.5 dl 9%
Kakaopulver 0.5 dl 2%
Äggvita 3.0 styck 1%
Garnityr:
Mörk choklad 150.0 gram 20%
Kockskolan:
Så smälts choklad > Äts ej
Så tempereras choklad > Äts ej
Om biskvier > Äts ej
Om smörkräm > Äts ej
Om bakelser > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim )
En biskvi består av en mandelkaksbotten som fylls med smörkräm och toppas med smält choklad. En chokladbiskvi är en biskvi där smörkrämen smaksatts med kakao.
Förvärm ugnen till 175°C..
Bottnar: Blanda mandelmjöl, socker och äggvita. Rulla ut massan till en lång rulle. Dela den med kniv i 30 bitar. Lägg bitarna på en plåt klädd med bakplåtspapper.
Alternativ botten: Mandelbotten kan också tillredas på grovriven mandelmassa blandat med socker och äggvita.
Grädda i mitten av ugnen i 12-15 minuter. Låt svalna.
Smörkräm: Smält smör och låt det svalna. Vispa florsocker, kakao och äggvita. Tillsätt smöret och vispa krämen fluffig. Bred krämen på bottnarna.
Garnityr: Smält försiktigt choklad i vattenbad (läs mer > Så smälts choklad). Doppa toppen på biskvierna i den smälta chokladen. Låt chokladen rinna av och lägg dem på en plåt. Ställ in de chokladdoppade biskvierna i kylen. De är klara när chokladen stelnat.
Kockens kommentar
Begreppet "biskvi" är helsvenskt härlett från franskans "biscuit" (= kaka) och förekommer inte i andra länder. Kan också avse så kallade mandelbiskvier som är små mandelkakstoppar (se recept > Degli amaretti). En klassisk variant av chokladbiskvi är Sara Bernhardt-biskvi (se dito recept). Läs mer > Om biskvier.Tempererad choklad: För att få en stabil, fast och blank choklad måste den "tempereras". Läs mer > Så tempereras choklad. Se recept > Temperera choklad.
Alternativ
Fler recept inom Bakelser
Liknande recept som Biskvi, chokladbiskvier
-
Nationaldagsbakelsen, Sverigebakelsen
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Små prinsessor med choklad och kesella
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Biskvi, chokladbiskvier
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Punschrulle, dammsugare, filmrulle, trådrulle
Tid: 30 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Mandelkrokar, mandelbågar
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kransekage, kransekake, dansk-norsk mandelmassekaka och högtidstårta
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Mignonbakelser, vaniljkräm på mandeldegsbotten
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Baklava, osmanskt bakverk av filodeg och nötter i sirapssås
Tid: 45 min (+ 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Chokladtartelette
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Rabarbertartelette
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan