Mandelbiskvier med mandelmassa

Foto: Patrik, Smaka & Se ¤

Mandelbiskvier med mandelmassa

Lägg till ingredienser

Antal: 50

Mandelmassa färdig

200.0 

gram

Strösocker

100.0 

gram

Äggvita

1.5 

styck

Spritsverktyg >

 

 

 

Kockskolan:

 

Om biskvier >

 

 

Om mandelkakor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 379

Kcal / portion: 27

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1348 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 13%

Kolhydrater: 57%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 7 gram)

Ingredienser

Visa:

Mandelmassa färdig 200.0 gram 68%

Strösocker 100.0 gram 30%

Äggvita 1.5 styck 2%

Spritsverktyg > Äts ej

 

Kockskolan:

Om biskvier > Äts ej

Om mandelkakor > Äts ej

Tillagning (45 min + 1 tim )

  1. Deg: Riv mandelmassa och blanda med socker till slät deg. Tillsätt äggvita, lite i taget under omrörning till slät smet. Låt stå och svälla i 1 timme.
  2. Förvärm ugnen på 180°C.
  3. Spritsa smeten i små rundlar på smord ugnsplåt eller på plåt med bakplåtspapper. Alternativt kan degen rullas till små bollar om smeten är lite torr.
  4. Grädda mitt i ugnen i cirka 8 minuter tills de fått fin färg. Ta ut och låt svalna på plåten.
  5. Servera: Ät dem som snacks, eller som tillbehör till glass eller fruktsoppa. Klassiskt till nyponsoppa.

Kockens kommentar

Mandelbiskvi är ett unikt svenskt namn på små mandelkakor. Sägs bara "biskvi" avses en bakelse med mandeldegsbotten, fylld med smörkräm och täckt med mörk choklad. Se dito recept via länk nedan.

Amaretti: Mandelbiskvi har som förebild italienska amaretto (se recept > Amaretti, mandelbiskvier på italienskt vis. Läs mer > Om mandelkakor.

Alternativ

Mandelkakor

Amaretti, mandelbiskvier på italienskt vis

Biskvi, chokladbiskvi

Fler recept inom Spritsade kakor, kakkringlor

Liknande recept som Mandelbiskvier med mandelmassa