Ugnsstekt biff på rösti med grönsaksbearnaise

Foto: Scan ¤

Ugnsstekt biff på rösti med grönsaksbearnaise

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Ryggbiff marmorerad

700.0 

gram

Vitlök

1.0 

klyfta

Smör till stekning

1.0 

msk

 

Tillbehör:

 

Morot

1.0 

styck

Rotselleri

0.5 

styck

Grönsaksbuljong }

2.0 

dl

el. konc. fond + vatten

 

 

Smör

50.0 

gram

Vinäger

1.0 

msk

Persilja finhackad

1.0 

msk

Dragon färskhackad

1.0 

tsk

 

Potatis

5.0 

st stora

Rapsolja till stekning

2.0 

msk

Salt

 

 

 

Kockskolan:

 

Så ugnslagas biff >

 

 

Om rumstemperering >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 135

Kcal / portion: 532

GBR (GI) / port: 5

Recept: 2128 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 7%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 395 gram)

Ingredienser

Visa:

Ryggbiff marmorerad 700.0 gram 38%

Vitlök 1.0 klyfta 0%

Smör till stekning 1.0 msk 5%

 

Tillbehör:

Morot 1.0 styck 2%

Rotselleri 0.5 styck 2%

Grönsaksbuljong } 2.0 dl 0%

el. konc. fond + vatten 0%

Smör 50.0 gram 17%

Vinäger 1.0 msk 0%

Persilja finhackad 1.0 msk 0%

Dragon färskhackad 1.0 tsk 0%

 

Potatis 5.0 st stora 24%

Rapsolja till stekning 2.0 msk 11%

Salt 0%

 

Kockskolan:

Så ugnslagas biff > Äts ej

Om rumstemperering > Äts ej

Kock: Scan

Tillagning

  1. Rumstemperera köttet i god tid. Det tar cirka 4 timmar för 1 kilo och 8 timmar om 2 kilo. Kylskåpskallt kött tar närmare 1 timme extra tillagningstid.
  2. Sätt ugnen på125°C.
  3. Bryn köttet i smör i het stekpanna. Salta.
  4. Gnid in köttet med pressad vitlök.
  5. Lägg över i ugnssäker form. Stek till önskad kärntemperatur (se nedan).
  6. Tillagningstid: Det tar 40-60 minuter per kilo förutsatt att köttet innan tillagning rums­tempererats (läs mer > Om rumstemperering). Tillagningstider se > Så ugnslagas biff.
  7. Ta ut och låt vila 20 minuter.

Kockens kommentar

Kärntemperatur kött ("innetemperatur"):
 Stekgrader kött

Kärntemp.

Innerkött

 Röd ("blodig")

45-50°C

Genomrött

 Rosaröd

50-55°C

75% rött

 Rosa

55-60°C

Rosarött

 Medium

60-65°C

Rosabrunt

 Välstekt

65-70°C

Bunrosa

 Genomstekt

70°C+

Genombrun

Kärntemperatur = när köttet bör tas ut ur ugn. Därefter eftersteker köttet något. Engelsk stekning (175°C) = röd kärna, brunt yttre kött, knaprig skorpa. Fransk stekning (ugn 125°C) = jämnare stekt.
Läs mer > Om innertemperaturer.

Fler recept inom Biff, ryggbiff

Liknande recept som Ugnsstekt biff på rösti med grönsaksbearnaise