Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 135

Kcal / portion: 532

GBR (GI) / port: 5
Recept: 2128 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 7%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Ryggbiff marmorerad 700.0 gram 38%
Vitlök 1.0 klyfta 0%
Smör till stekning 1.0 msk 5%
Tillbehör:
Morot 1.0 styck 2%
Rotselleri 0.5 styck 2%
Grönsaksbuljong } 2.0 dl 0%
Smör 50.0 gram 17%
Vinäger 1.0 msk 0%
Persilja finhackad 1.0 msk 0%
Dragon färskhackad 1.0 tsk 0%
Potatis 5.0 st stora 24%
Rapsolja till stekning 2.0 msk 11%
Salt 0%
Kockskolan:
Så ugnslagas biff > Äts ej
Om rumstemperering > Äts ej
Kock: Scan
Tillagning
- Rumstemperera köttet i god tid. Det tar cirka 4 timmar för 1 kilo och 8 timmar om 2 kilo. Kylskåpskallt kött tar närmare 1 timme extra tillagningstid.
- Sätt ugnen på125°C.
- Bryn köttet i smör i het stekpanna. Salta.
- Gnid in köttet med pressad vitlök.
- Lägg över i ugnssäker form. Stek till önskad kärntemperatur (se nedan).
- Tillagningstid: Det tar 40-60 minuter per kilo förutsatt att köttet innan tillagning rumstempererats (läs mer > Om rumstemperering). Tillagningstider se > Så ugnslagas biff.
- Ta ut och låt vila 20 minuter.
Kockens kommentar
Kärntemperatur kött ("innetemperatur"):Stekgrader kött | Kärntemp. | Innerkött |
Röd ("blodig") | 45-50°C | Genomrött |
Rosaröd | 50-55°C | 75% rött |
Rosa | 55-60°C | Rosarött |
Medium | 60-65°C | Rosabrunt |
Välstekt | 65-70°C | Bunrosa |
Genomstekt | 70°C+ | Genombrun |
Kärntemperatur = när köttet bör tas ut ur ugn. Därefter eftersteker köttet något. Engelsk stekning (175°C) = röd kärna, brunt yttre kött, knaprig skorpa. Fransk stekning (ugn 125°C) = jämnare stekt.
Läs mer > Om innertemperaturer.
Fler recept inom Biff, ryggbiff
Liknande recept som Ugnsstekt biff på rösti med grönsaksbearnaise
-
Helstekt biff med rotsaksbearnaise
Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Ryggbiff med portvinssås
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ryggbiff med bearnaise och bakpotatis
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Saftigaste ryggbiffen?
Tid: 11 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Biffstek med lök, Ångbåtsbiff med lök
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Tore Wretman
-
Skomakarlåda
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Tommy Myllymäki, Mitt Kök
-
Biff Greta, Biff special
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
T-benstek med wasabidressing och bakad potatis
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Biff Stroganoff - strimlad nötbiff
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Flamberad pepparbiff
Tid: 45 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan