Grönkålschips

Foto: Do it delicious

Grönkålschips

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Grönkål färsk ansad

150.0 

gram

Olivolja

3.0 

msk

Salt

 

 

Bakplåtspapper

 

 

 

Tillval:

 

Parmesan nyriven

 

 

 

Kockskolan:

 

Så lagas bladkål >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 240

Kcal / portion: 100

GBR (GI) / port: 0

Recept: 398 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 24%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 3%

(Tillagad portion: 41 gram)

Ingredienser

Visa:

Grönkål färsk ansad 150.0 gram 15%

Olivolja 3.0 msk 85%

Salt 0%

Bakplåtspapper %

 

Tillval:

Parmesan nyriven 0%

 

Kockskolan:

Så lagas bladkål > Äts ej

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Riv grönkålsbladen i mindre bitar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Riv parmesan om sådan önskas.
  3. Ringla matolja över grönkålen. Blanda allt med fingrarna så att bladen blir väl insmorda runt om. Sprid ut bladen jämt över plåten. 
  4. Sätts in i ugnen i 10-15 minuter tills krispiga.
  5. Ta ut och salta lätt. Strö över eventuell parmesan.
  6. Servera som annan chips, modell drinktilltugg.

Kockens kommentar

Grönkålen kan också friteras och serveras som drinktilltugg eller till mat. Se recept > Friterade grönsaker.

Alternativ

Friterade grönsaker

Fler recept inom Grönt i ugn

Liknande recept som Grönkålschips