Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 240

Kcal / portion: 100

GBR (GI) / port: 0
Recept: 398 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 24%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Grönkål färsk ansad 150.0 gram 15%
Olivolja 3.0 msk 85%
Salt 0%
Tillval:
Kockskolan:
Så lagas bladkål > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken.se
Tillagning
- Sätt ugnen på 200°C.
- Riv grönkålsbladen i mindre bitar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper. Riv parmesan om sådan önskas.
- Ringla matolja över grönkålen. Blanda allt med fingrarna så att bladen blir väl insmorda runt om. Sprid ut bladen jämt över plåten.
- Sätts in i ugnen i 10-15 minuter tills krispiga.
- Ta ut och salta lätt. Strö över eventuell parmesan.
- Servera som annan chips, modell drinktilltugg.
Kockens kommentar
Grönkålen kan också friteras och serveras som drinktilltugg eller till mat. Se recept > Friterade grönsaker.Alternativ
Fler recept inom Grönt i ugn
Liknande recept som Grönkålschips
-
Rotfruktsgratäng
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Finsk morotslåda
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ungsgratinerade tomater
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Vitlöksgratinerade tomater (tillbehör)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Aubergine i stället för potatis som tillbehör
Tid: 40 min (+ 35 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Gratinerad fänkål
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Rostade rotsaker
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Lunchfrämjandet
-
Rostade tomater med borlottibönor (tillbehör)
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Bakad sötpotatis, gratinerad sötpotatis
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Gratinerade pepparkaksbetor (tillbehör)
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan