Lax med rosépepparsås

Lax med rosépepparsås

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Laxfilé portionsbit

700.0 

gram

Crème fraiche lätt

2.0 

dl

Fiskbuljongtärning

1.0 

styck

Citronjuice

1.0 

msk

Vitpeppar mald

1.0 

krm

Rosépeppar

1.0 

msk

Potatis

500.0 

gram

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 154

Kcal / portion: 491

GBR (GI) / port: 4

Recept: 1964 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 9%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 319 gram)

Ingredienser

Visa:

Laxfilé portionsbit 700.0 gram 64%

Crème fraiche lätt 2.0 dl 16%

Fiskbuljongtärning 1.0 styck 1%

Citronjuice 1.0 msk 0%

Vitpeppar mald 1.0 krm 0%

Rosépeppar 1.0 msk 1%

Potatis 500.0 gram 17%

Skapat av: andal

Tillagning

  1. Skala och koka potatis.
  2. Stek laxen, salta och peppra lätt.
  3. Koka creme fraiche med söndersmulad fiskbuljongtärning och citronsaft till en sås.
  4. Smaka av med vitpeppar o strö över rosépeppar. Servera med potatis.

Fler recept inom Pannstekt, halstrad laxfisk

Liknande recept som Lax med rosépepparsås