Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 141

Kcal / portion: 497

GBR (GI) / port: 26
Recept: 1989 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 5%
Kolhydrater: 21%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Spagetti 400.0 gram 72%
Bacon tärnad som knapersteks} 100.0 gram 10%
Matlagningsgrädde av havre 1.5 dl 12%
Äggula 2.0 styck 5%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%
Salt 1.0 krm 0%
Svartpeppar nymald 1.0 krm 0%
Citronörter
Örtkryddor finhackad 0.5 dl 0%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 2%
Skapat av: Oatly
Tillagning (20 min )
- Koka ihop Oatly iMat ("havregrädde") ett par minuter. Ta bort kastrullen från värmen. Vispa i äggulor. Tillsätt lite salt och pressad vitlök. Håll varm utan att koka.
- Bryn bacontärningar lätt knapriga utan att bränna.
- Finhacka örter. Riv skalet av citron. Blanda med örterna.
- Koka spagetti i rikligt med lättsaltat vatten. Den bör vara mjuk men ändå spänstig. Låt rinna av. Vänd ned i iMat-såsen. Rör om. Strö över bacon, svartpeppar och citronörter. Servera genast.
Kockens kommentar
En smalare variant av spagetti carbonara. Citron- och örtblandningen sätter en fräsch touch på den krämiga såsen. Oatly iMat är en vegetabilisk vara som ett alternativ till matlagningsgrädde tillverkad av havre och alltså inte en mjölkprodukt. Formellt får den inte kallas "grädde".Näringsberäkning: Bacon och fläsk som steks tappar mycket fett och vatten vid stekning. För att få rätta vikt- och näringsvärden kan man i systemet välja speciella ingredienser till exempel " Bacon som knapersteks". Läs mer, klicka på ingrediensen.
Fler recept inom Pasta med kött
Liknande recept som Krämig spagetti med bacon, svartpeppar och citronörter
-
Spagetti med köttfärssås
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Spagetti alla Bolognese - spagetti med köttfärssås
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Spaghetti alla Carbonara classico - spagetti på kolarhustruns vis
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sagitta, Kockskolan
-
Pasta carbonara på svenskt vis
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Spaghetti Papalina (Fettucini Papalina)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Pasta med köttfärssås
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Spaghetti med kycklingfrikassé
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Tagliatelle alla Bolognese - klassisk pasta med köttfärssås från Bologne
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Marsala mafaldine, pasta i marsalasås
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pennette Rigate med sparris och ricotta
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Christian Campogiani