Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 176

Kcal / portion: 380

GBR (GI) / port: 0
Recept: 2282 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 14%
Fett: 11%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Fläskkarré benfri (Scan) 1.0 kilo 73%
Äpple syrligt 1.0 st liten 2%
Salvia mald 2.0 tsk 0%
Cidersås
Äppelcider } 3.0 dl 4%
Calvados 1.0 msk 1%
Köttbuljong avfettad 2.0 dl 1%
Sojasås 1.0 tsk 0%
Ingefära mald 0.5 tsk 0%
Salvia mald 0.5 tsk 0%
Vetemjöl 2.0 msk 3%
Vispgrädde 1.0 dl 16%
Kockskolan:
Så lagas fläskkarré > Äts ej
Skapat av: Scan
Tillagning (1 tim 30 min )
- Sätt ugnen på 175ºC.
- Skala äpple. Skär vassa, smala bitar. Rulla i salvia.
- Gör små hål i karré och peta in äppelbitarna. Gnid in med salt och peppar. Lägg på ett ugnssäkert fat. Sätt i en köttermometer med spetsen i mitten på steken.
- Ugn: Sätt in i ugn och stek tills innertemperaturen är 85ºC.
- Tag ut steken ur ugnen. Låt den få vila 15 minuter innan den skärs upp.
- Sås: Häll samtliga ingredienser till såsen i en kastrull utom mjölet och grädden. Låt det koka upp. Blanda samman mjöl och grädde. Vispa ner det i såsen. Låt såsen sjuda cirka 5 minuter.
- Servera: Skär upp steken tvärs över muskeltrådarna i tunna skivor. Servera med cidersås, kokt potatis, morötter, ärter och eventuellt äppelgelé.
Alternativ
Fler recept inom Fläskstek, karréstek
Liknande recept som Äppelspäckad karréstek med cidersås
-
Fläsksida med lök glacé
Tid: 3 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Knaperstekt fläsksida med sherryäpplen
Tid: 2 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Juleribbe, norsk knaperstekt fläsksida
Tid: 30 min (+ 3 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Liten porchetta, ugnslagad fläskstek av rullad fläsksida
Tid: 30 min (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Kotlettrad med senap och äppelsås
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Helstekt kotlettrad med bakade grönsaker
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Fläskbog med knaperstekt svål
Tid: 30 min (+ 8 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Schweinbraten mit Dunkelbiersosse, klassisk bayersk fläskstek med mörk ölsås
Tid: 2 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Schweinebraten im Kochtopf mit knödeln, bräserad fläskstek med potatisklimp
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Krusten Schweinebraten (Krustenbraten), grillad fläskstek med knaperstekt svål
Tid: 2 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan