Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 80

Kcal / portion: 265

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1060 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 2%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Lammstek benfri (Scan) 600.0 gram 63%
Gul lök 1.0 styck 5%
Kalvfond koncentrerad 2.0 msk 4%
Vatten 6.0 dl 0%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 4%
Aprikoser torkade 8.0 styck 13%
Maizena ljus 1.0 msk 3%
Spiskummin mald 0.5 msk 1%
Saffran 0.5 gram 0%
Smör normalsaltat 1.0 msk 9%
Kockskolan:
Taginegryta > Äts ej
Om bräsering > Äts ej
Skapat av: Scan
Tillagning (1 tim 15 min )
- Skär kött i 4 cm stora kuber. Skala och hacka lök.
- Fräs löken i smör i en gryta. Bryn köttet tillsammans med löken.
- Tillsätt kryddor, fond och vatten. Låt småkoka under lock i cirka 50 minuter.
- Riv citronskal på rivjärn och pressa ur saften. Tillsätt aprikoser och citronen i grytan. Låt sjuda ytterligare 15 minuter.
- Red av med maizena till en simmig konsistens. Smaka av med salt och peppar. Servera med couscous eller ris.
Kockens kommentar
I brist på tagine används stor gryta eller kastrull.Dryckestips: Isvatten med färsk mynta och citron eller ett fylligt rödvin är utsökt till lamm-tagine.
Fler recept inom Kokt lamm, lammgryta
Liknande recept som Nordafrikansk lamm-tagine
-
Dillkött av lamm
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Lammbog med pico de gallo och crème fraiche
Tid: 30 min (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Arla
-
Navarin d’agneau, klassisk lammgryta med majrova eller kålrot
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Kokt lammlägg
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Ingefärsdoftande lammgryta
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Äppelkokt lammbog
Tid: 2 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Gryta på lamm med primörer
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Sikbadj, tunisisk lammgryta
Tid: 1 tim 30 min (+ 24 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Lammtagine med dadlar och tomat
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Liverpool Scouse, klassisk brittisk lapskojs
Tid: 4 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan