Nordafrikansk lamm-tagine

Foto: Scan ¤

Nordafrikansk lamm-tagine

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Lammstek benfri (Scan)

600.0 

gram

Gul lök

1.0 

styck

Kalvfond koncentrerad

2.0 

msk

Vatten

6.0 

dl

Citron juice+fruktkött

1.0 

styck

Aprikoser torkade

8.0 

styck

Maizena ljus

1.0 

msk

Spiskummin mald

0.5 

msk

Saffran

0.5 

gram

Smör normalsaltat

1.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Taginegryta >

 

 

Om bräsering >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 80

Kcal / portion: 265

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1060 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 2%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 330 gram)

Ingredienser

Visa:

Lammstek benfri (Scan) 600.0 gram 63%

Gul lök 1.0 styck 5%

Kalvfond koncentrerad 2.0 msk 4%

Vatten 6.0 dl 0%

Citron juice+fruktkött 1.0 styck 4%

Aprikoser torkade 8.0 styck 13%

Maizena ljus 1.0 msk 3%

Spiskummin mald 0.5 msk 1%

Saffran 0.5 gram 0%

Smör normalsaltat 1.0 msk 9%

Salt och peppar 0%

 

Kockskolan:

Taginegryta > Äts ej

Om bräsering > Äts ej

Skapat av: Scan

Tillagning (1 tim 15 min )

  1. Skär kött i 4 cm stora kuber. Skala och hacka lök.
  2. Fräs löken i smör i en gryta. Bryn köttet tillsammans med löken.
  3. Tillsätt kryddor, fond och vatten. Låt  småkoka under lock i cirka 50 minuter.
  4. Riv citronskal på rivjärn och pressa ur saften. Tillsätt aprikoser och citronen i grytan. Låt sjuda ytterligare 15 minuter.
  5. Red av med maizena till en simmig konsistens. Smaka av med salt och peppar. Servera med couscous eller ris.

Kockens kommentar

I brist på tagine används stor gryta eller kastrull.

Dryckestips: Isvatten med färsk mynta och citron eller ett fylligt rödvin är utsökt till lamm-tagine.

Fler recept inom Kokt lamm, lammgryta

Liknande recept som Nordafrikansk lamm-tagine