Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 173

Kcal / portion: 559

GBR (GI) / port: 25
Recept: 2235 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 3%
Kolhydrater: 25%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Ryggbiff marmorerad 2.0 skivor 18%
Äpple utan skal 1.0 styck 3%
Pepparrot nyriven 2.0 msk 1%
Dijonsenap ¤ 2.0 tsk 0%
Crème fraiche lätt 1.0 dl 7%
Saltgurka 2.0 styck 0%
Ciabatta bröd 4.0 styck 69%
Ärtskott 100.0 gram 2%
Kockskolan:
Så grillas biff > Äts ej
Så pannsteks biff > Äts ej
När är biffen färdigstekt? Äts ej
Skapat av: Scan
Tillagning (15 min )
- Grilla kött 5-10 cm över glöd 2-3 minuter på varje sida eller stek i stekpanna.
- Skala och grovriv äpple. Blanda äpple, pepparrot, senap och crème fraiche. Smaka av med salt och peppar.
- Skiva saltgurka och biffen på längden. Dela bröd.
- Lägg hälften av äpple- och pepparrotscrèmen på undre brödhalvorna. Fördela gurkskivorna ovanpå. Toppa med ärtskott. Lägg på köttet, resten av crèmen och brödlocket.
Kockens kommentar
Den bästa råvaran är den hängmörade, marmorerade biffen med fettkant ("kappa") som man köper hos köttspecialisten (läs mer > Biff, ryggbiff). Biffen i livsmedelsbutiken är som regel (alltid) av betydligt lägre kvalitet. Om sådan, ta ut köttet ur plastförpackningen och lägg den oförpackad och helst på ett galler i kylskåpet i två dagar. Luften runt biffen torkar ut köttet vilket koncentrerar smaken och gör köttet mörare.Fler recept inom Kött-/korvsmörgåsar
Liknande recept som Biffig macka med pepprig äppelcrème
-
Gammaldags späcksmörgås
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Köttdagobert
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Dansk salamimacka
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Philly cheese steak
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Pressylta på bröd
Tid: 7 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Köttbullsmacka med rödbetsmajonnäs
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Köttsmörgås helt enkelt
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
BLT sandwich
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Rillettesmörgås
Tid: 6 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Smörrebröd med äggröra, lövbiff och pepparrot
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan