Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 107

Kcal / portion: 447

GBR (GI) / port: 1
Recept: 2234 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 5%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Purjolök 1.0 styck 3%
Olivolja 1.0 msk 5%
el. vitlöksklyftor 2.0 styck 0%
Grönsaksbuljongtärning 2.0 styck 2%
Muskot mald 1.0 krm 0%
Citronjuice 0.5 styck 0%
Krossade tomater 500.0 gram 5%
Tomatpuré konserv 2.0 msk 1%
Kvarg naturell 4% fett 500.0 gram 21%
Spenat färsk 200.0 gram 2%
Lasagneplattor (Barilla) 7.0 styck 23%
Riven ost 1.0 dl 6%
Laxfilé 400.0 gram 32%
Kockskolan:
Om pastaplattor > Äts ej
Skapat av: moset
Tillagning
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Bryn laxfilén och purjolök i oljad stekpanna.
- Tillsätt pressad vitlök, smulade buljongtärningar, malen muskot, pressad citron, krossade tomater, tomatpure, keso och bladspenat. Låt koka ihop.
- Varva laxröran med lasagneplattor i en ugnsfast form avsluta med att strö över riven ost.
- Gratinera i ugnen cirka 30 minuter.
- Servera med grönsallad.
Passar till
Fler recept inom Lasagne, pastagratäng
Liknande recept som Laxlasagne med keso
-
Lasagne Bolognese, klassisk lasagne
Tid: 1 tim 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Lasagne alla Genovese, lasagne med pesto
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Barilla
-
Lasagna alla Sarda - sardinsk lasagne
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Enkel carbonaragratäng
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Makaronigratäng, makaronilåda med kyckling
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Gratinerad cannelloni med ricotta och spenat
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Timballo di pasta, siciliansk pastatårta
Tid: 2 tim (+ 2 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Skaldjurslasagne
Tid: 55 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Halloumilasagne med bönor och oliver
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Nina Ekelöf
-
Cannelonni med Quorn och mascarpone
Svårighet: Medel, Receptgivare: C. Perelli