Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 121

Kcal / portion: 465

GBR (GI) / port: 5
Recept: 1858 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 3%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Torsk fryst 400.0 gram 11%
Kvarg naturell 4% fett 250.0 gram 13%
Fetaost 150.0 gram 24%
Kantareller färska 250.0 gram 3%
Tomater 4.0 styck 4%
Bulgur gryn 3.0 dl 46%
Skapat av: moset
Tillagning
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Tina fisken, salta och peppra. Lägg i en ugnssäker form och bre över keso, smulad fetaost och förvällda kantareller.
- Gratinera fisken i 40-45 minuter.
- Servera med kokt bulgur och något grönt.
Kockens kommentar
Om fisken skulle börja få för mycket färg under tillagningen, täck med en bit folie och fullfölj tillagningstiden. Lika gott att äta till är potatis eller ris om man inte tycker om bulgur.Fler recept inom Vitfiskgratäng, låda
Liknande recept som Torskgratäng med keso
-
Fiskgratäng
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Jansons frestelse
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Fiskgratäng med hajmal
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Fisk- och purjogratäng
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rödspätta- och blomkålsgratäng
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Strömmingslåda med dijonsenap och purjolök
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Strömmingslåda med fransk senap och tomatsås
Tid: 55 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Kräftströmming (strömmingsrulader, strömmingslåda)
Tid: 40 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sv. Institutet SI
-
Ansjovisströmming (strömmingsrulader, strömmingslåda)
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sv. Institutet SI
-
Kaviarströmming (strömmingsrulader, strömmingslåda)
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sv. Institutet SI