Asiatisk fisksoppa med matkorn

Foto: Kungsörnen ¤

Asiatisk fisksoppa med matkorn

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Hoki hel

400.0 

gram

Räkor skalade

100.0 

gram

Matvete

1.0 

dl

Kokosmjölk (-dryck)

8.0 

dl

Vatten

2.0 

dl

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

Limeblad

1.0 

styck

Curry ¤

2.0 

tsk

Ingefära färskriven

2.0 

tsk

Salt

0.5 

tsk

 

Garnering

 

 

 

Paprika röd

 

 

Vitlök torkad

 

 

Gräslök

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 175

Kcal / portion: 625

GBR (GI) / port: 1

Recept: 2499 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 14%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 356 gram)

Ingredienser

Visa:

Hoki hel 400.0 gram 8%

Räkor skalade 100.0 gram 4%

Matvete 1.0 dl 11%

Kokosmjölk (-dryck) 8.0 dl 54%

Vatten 2.0 dl 0%

Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%

Limeblad 1.0 styck Äts ej

Curry ¤ 2.0 tsk 0%

Ingefära färskriven 2.0 tsk 0%

Salt 0.5 tsk 0%

 

Garnering 

Paprika röd 0%

Vitlök torkad 0%

Gräslök 0%

Skapat av: Kungsörnen

Tillagning (25 min )

  1. Dela fisk i mindre bitar. Koka matkorn, kokosmjölk, vatten, pressad vitlök, limeblad, curry, ingefära och salt i cirka 15 minuter under lock.
  2. Lägg i fisken när 10 minuter av koktiden återstår. Tillsätt räkor. Låt bli varma. Smaka eventuellt av med mer salt.
  3. Servera som på bilden med rostad, tärnad vitlök (rostas i en het, torr stekpanna), paprikabitar och gräslök. Servera gärna med ett sesambröd.

Kockens kommentar

Det går att byta ut hoki till torskfilé.

Fler recept inom Fisksoppa, fiskgryta

Liknande recept som Asiatisk fisksoppa med matkorn