
Caesarsallad med marinerad grillad kycklingfilé (LCHF-recept)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 222

Kcal / portion: 757

GBR (GI) / port: 0
Recept: 3029 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 18%
Fett: 16%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Kycklingfilé med skinn 4.0 st stora 39%
Matlagningsyoghurt 2.0 dl Äts ej
Spiskummin mald 1.0 msk Äts ej
Tandooikrydda 1.0 tsk Äts ej
Söt/sweet chilisås 1.0 msk 1%
Romansallat 3.5 huvuden 2%
Dressing
Vitlök torkad 4.0 klyftor 1%
Ägg 1.0 styck 2%
Citronjuice 2.0 tsk 0%
Worcestershiresås 0.5 tsk 0%
Olivolja 1.2 dl 30%
Parmesanchips
Parmesan 200.0 gram 24%
Kockskolan:
Skapat av: LCHF för tjejer
Tillagning
- Vispa ihop kryddor och yoghurt. Fördela marinaden över kyckling. Låt stå kallt och dra minst 1 timme, gärna längre.
- Sätt ugnen på 200ºC. Grovriv parmesan. Täck en plåt med bakplåtspapper. Lägg ut små högar av ost med ordentliga avstånd emellan. Grädda i ugnen tills osten är helt smält och har fått fin färg, 6-8 minuter.
- Tänd grillen. Grilla kycklingen på låg värme 20-25 minuter tills köttet är genomstekt.
- Riv sallad i mindre bitar. Skölj i kallt vatten. Lägg i salladsslunga eller klappa dem torra på papper eller handduk. Lägg bladen i plastpåse i kylen så blir de extra krispiga.
- Pressa vitlök. Rör till ett fint mos. Mosa också eventuellt en burk sardeller. Koka ägg 30 sekunder. Vispa ihop till en slät smet. Rör ner citronjuice och Worcestershiresås.
- Tillsätt olja droppvis under ständig vispning till en slät, krämig majonnäsliknande sås.
- Vänd ihop sås och sallad. Toppa med parmesanchips och kyckling. Servera med tomater och broccoli.
Kockens kommentar
Dietkokbokens kommentar: Mycket låg portionsvikt, vilket är vanligt för LCHF-recept. Är det ingredienserna eller portionsvikten som har effekt på vikt? Läs mer > Analys LCHF-metoden.Fler recept inom Sallad med kött
Liknande recept som Caesarsallad med marinerad grillad kycklingfilé (LCHF-recept)
-
Bulgursallad med korv och aprikos
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Matig sommarsallad med salami och ost
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Citrus- och kycklingsallad
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Carina Brydlings sallad
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Carina Brydling
-
Melon med skinka (lätt måltid)
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Sallad på rödbetor med grillad kycklinglårfilé
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Sallad med limemarinerad kyckling
Tid: 30 min (+ 35 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Renskavssallad med vitlökscreme
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Romansallad med granatäpple, avocado och sesamstekt kyckling
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Höstsallad med kyckling
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel