Caesarsallad med marinerad grillad kycklingfilé (LCHF-recept)

Caesarsallad med marinerad grillad kycklingfilé (LCHF-recept)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kycklingfilé med skinn

4.0 

st stora

Matlagningsyoghurt

2.0 

dl

Spiskummin mald

1.0 

msk

Tandooikrydda

1.0 

tsk

Söt/sweet chilisås

1.0 

msk

Romansallat

3.5 

huvuden

 

Dressing

 

 

 

Vitlök torkad

4.0 

klyftor

Ägg

1.0 

styck

Citronjuice

2.0 

tsk

Worcestershiresås

0.5 

tsk

Olivolja

1.2 

dl

 

Parmesanchips

 

 

 

Parmesan

200.0 

gram

 

Kockskolan:

 

Analys LCHF-metoden >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 222

Kcal / portion: 757

GBR (GI) / port: 0

Recept: 3029 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 18%

Fett: 16%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 341 gram)

Ingredienser

Visa:

Kycklingfilé med skinn 4.0 st stora 39%

Matlagningsyoghurt 2.0 dl Äts ej

Spiskummin mald 1.0 msk Äts ej

Tandooikrydda 1.0 tsk Äts ej

Söt/sweet chilisås 1.0 msk 1%

Romansallat 3.5 huvuden 2%

 

Dressing 

Vitlök torkad 4.0 klyftor 1%

Ägg 1.0 styck 2%

Citronjuice 2.0 tsk 0%

Worcestershiresås 0.5 tsk 0%

Olivolja 1.2 dl 30%

 

Parmesanchips 

Parmesan 200.0 gram 24%

 

Kockskolan:

Analys LCHF-metoden > %

Tillagning

  1. Vispa ihop kryddor och yoghurt. Fördela marinaden över kyckling. Låt stå kallt och dra minst 1 timme, gärna längre.
  2. Sätt ugnen på 200ºC. Grovriv parmesan. Täck en plåt med bakplåtspapper. Lägg ut små högar av ost med ordentliga avstånd emellan. Grädda i ugnen tills osten är helt smält och har fått fin färg, 6-8 minuter.
  3. Tänd grillen. Grilla kycklingen på låg värme 20-25 minuter tills köttet är genomstekt.
  4. Riv sallad i mindre bitar. Skölj i kallt vatten. Lägg i salladsslunga eller klappa dem torra på papper eller handduk. Lägg bladen i plastpåse i kylen så blir de extra krispiga.
  5. Pressa vitlök. Rör till ett fint mos. Mosa också eventuellt en burk sardeller. Koka ägg 30 sekunder. Vispa ihop till en slät smet. Rör ner citronjuice och Worcestershiresås.
  6. Tillsätt olja droppvis under ständig vispning till en slät, krämig majonnäsliknande sås.
  7. Vänd ihop sås och sallad. Toppa med parmesanchips och kyckling. Servera med tomater och broccoli.

Kockens kommentar

Dietkokbokens kommentar: Mycket låg portionsvikt, vilket är vanligt för LCHF-recept. Är det ingredienserna eller portionsvikten som har effekt på vikt? Läs mer > Analys LCHF-metoden.

Fler recept inom Sallad med kött

Liknande recept som Caesarsallad med marinerad grillad kycklingfilé (LCHF-recept)