Sommarsallad med mozzarella och grönsaksvinägrett (LCHF)

Sommarsallad med mozzarella och grönsaksvinägrett (LCHF)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Mozzarella

500.0 

gram

Bladspenat färsk

250.0 

gram

 

Dressing

 

 

 

Paprika grön

1.0 

styck

Gul lök

1.0 

styck

Tomater

2.0 

styck

Feferoni inlagd

2.0 

styck

Basilika färsk

1.0 

kruka

Olivolja

1.0 

dl

Vinäger

2.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Analys LCHF-metoden >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 155

Kcal / portion: 553

GBR (GI) / port: 0

Recept: 2212 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 13%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 356 gram)

Ingredienser

Visa:

Mozzarella 500.0 gram 58%

Bladspenat färsk 250.0 gram 2%

 

Dressing 

Paprika grön 1.0 styck 1%

Gul lök 1.0 styck 2%

Tomater 2.0 styck 2%

Feferoni inlagd 2.0 styck 1%

Basilika färsk 1.0 kruka 0%

Olivolja 1.0 dl 34%

Vinäger 2.0 msk 0%

Salt och peppar 0%

 

Kockskolan:

Analys LCHF-metoden > %

Tillagning

  1. Finhacka alla grönsaker till dressingen. Blanda med vinäger och olivolja. Smaka av med salt och peppar.
  2. Skär upp mozzarella. Fördela på spenatbädd. Ringla dressing över. Toppa med grovmald svartpeppar och flingsalt. Dekorera gärna med citronklyftor och ätbara blommor.

Kockens kommentar

Dietkokbokens kommentar: Mycket låg portionsvikt (halvportion), vilket är vanligt för LCHF-recept. Är det ingredienserna eller portionsvikten som har effekt på vikt? Läs mer > Analys LCHF-metoden.

Fler recept inom Lätta salladsrätter

Liknande recept som Sommarsallad med mozzarella och grönsaksvinägrett (LCHF)