
Sommarsallad med mozzarella och grönsaksvinägrett (LCHF)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 155

Kcal / portion: 553

GBR (GI) / port: 0
Recept: 2212 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 13%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Mozzarella 500.0 gram 58%
Bladspenat färsk 250.0 gram 2%
Dressing
Paprika grön 1.0 styck 1%
Gul lök 1.0 styck 2%
Tomater 2.0 styck 2%
Feferoni inlagd 2.0 styck 1%
Basilika färsk 1.0 kruka 0%
Olivolja 1.0 dl 34%
Vinäger 2.0 msk 0%
Kockskolan:
Skapat av: LCHF för tjejer
Tillagning
- Finhacka alla grönsaker till dressingen. Blanda med vinäger och olivolja. Smaka av med salt och peppar.
- Skär upp mozzarella. Fördela på spenatbädd. Ringla dressing över. Toppa med grovmald svartpeppar och flingsalt. Dekorera gärna med citronklyftor och ätbara blommor.
Kockens kommentar
Dietkokbokens kommentar: Mycket låg portionsvikt (halvportion), vilket är vanligt för LCHF-recept. Är det ingredienserna eller portionsvikten som har effekt på vikt? Läs mer > Analys LCHF-metoden.Fler recept inom Lätta salladsrätter
Liknande recept som Sommarsallad med mozzarella och grönsaksvinägrett (LCHF)
-
Ljummen endivesallad
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Quinoasallad med rostade mandlar, broccoli och fetaost
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Gnocchisallad
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Michael, Kockskolan
-
Tomat- och mozzarellasallad med soltorkade tomater och marinerade oliver
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Karin Ihre
-
Sallad på rostad bulgur, inkokta rotsaker och fetaost
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Bulgursallad med halloumi och mango
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Tofusallad med quinoa
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rödbetssallad med bakad tomat och lök
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Quinoa- och halloumisallad
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Sallad med feta och sparris
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anna, Kockskolan