Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 292

Kcal / portion: 174

GBR (GI) / port: 0
Recept: 2083 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 13%
Fett: 23%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Vitfisk filé 400.0 gram 15%
t.ex. torsk el. kolja Äts ej
Rapsolja till fritering Äts ej
Fettupptag vid fritering 33.0 gram 14%
Om fettupptag > Äts ej
Panering:
Se kockens kommentar Äts ej
Vetemjöl 1.0 dl Äts ej
Lökpulver } 2.0 tsk Äts ej
Kajennpepparpulver 3.0 krm Äts ej
Salt 0.5 tsk Äts ej
Ägg 2.0 styck Äts ej
Dijonsenap ¤ 1.0 msk Äts ej
Ströbröd 2.0 dl Äts ej
Nachochips 2.0 dl Äts ej
Panering som äts:
Vetemjöl 25.0 gram 4%
Ägg 65.0 gram 4%
Senap 0.4 msk 1%
Nachochips 10.0 gram 2%
Ströbröd 50.0 gram 10%
Tartarsås
Majonnäs äkta 1.5 dl 49%
Kapris 3.0 msk 0%
Gräslök hackad, fryst 2.0 msk 0%
Kockskolan:
Så friteras fisk > Äts ej
Så friterar man > Äts ej
Om frityrsmet > Äts ej
Sås till stekt fisk > Äts ej
Näringsberäkna panering Äts ej
Skapat av: Santa Maria
Tillagning (30 min )
- Tartarsås: Grovhacka kapris. Finhacka gräslök. Blanda ingredienserna i en skål. Ställ kallt.
- Förbered: Finkrossa nachochips (eller corn flakes). Blanda mjöl, lökpulver, cayennepeppar och salt i en djup tallrik. Vispa ihop ägg och dijonsenap i en annan djup tallrik. Blanda ströbröd och chipssmulorna i en tredje djup tallrik. Skär fisk i bitar (3x5x2 cm).
- Dubbelpanera: Doppa fiskbitarna i mjölblandningen. Sedan i äggsmeten. Sist i ströbrödsblandningen. Det är viktigt att fisken täcks ordentligt vid varje steg i paneringen. Lägg sedan på en plåt med bakplåtspapper.
- Värm oljan till 180°C. Läs mer > Så friterar man.
- Fritera: Prova att fritera en bit bröd, den får inte bli brun förrän efter ett par minuter. När värmen är bra friteras 3-4 fiskbitar åt gången. Ta upp dem när de är gyllenbruna. Låt fisken rinna av på hushållspapper.
- Lägg upp på varmt fat och servera med tartarsåsen.
Kockens kommentar
Panering som äts: All panering som behövs för att panera äts inte. För att få rättvisande portionsvikt och näringsvärden anges "behovet" med "Äts ej" och konsumtion anges med "Panering som äts". All panering är energirik. En tillagad nugget i receptet med panering och fettupptag väger cirka 60 gram, varav panering 35%. Energimängd 60 Kcal, varav 57% finns i paneringen.Alternativt friteras fisken med frityrsmet i stället för dubbelpanering. Ger vanligtvis lägre energiinnehåll. Läs mer > Näringsberäkna panering.
Normtal nuggets *) | Mjöl g | Ägg g | Bröd g | Fett g | Kcal |
Dubbelpanering | 2,2 | 5,3 | 5,3 | 2,8 | 60 |
Frityrsmet medel | 5,4 | 2,7 | 43 | ||
Pâte à friresmet | 2,1 | 1,6 |
| 1,1 | 19 |
*) Nuggets: 3x5x2 cm = 62 cm². Råvikt färs ca 35 gram/styck.
Nuggets avser egentligen friterad färs, vanligtvis av kyckling. Nuggets (eng. nugget = klump) skapades i mitten av 1900-talet av livsmedlesprofessorn Robert Baker på Cornell University. Han gjorde det möjligt att forma kycklingmassan som man ville. McDonald´s och Kentucky Fried Chicken har gjord produkten berömd som snabbmat. Se recept > Chicken nuggets.
Alternativ
Fler recept inom Friterad fisk
Liknande recept som Fisknuggets, friterad panerad fisk
-
Fisknuggets, friterad panerad fisk
Tid: 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare:
-
Fish and Chips, en engelsk klassiker
Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Jamie Oliver
-
Friterad strömming
Tid: 30 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Fisk- och andra kroketter, matkroketter grundrecept
Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Julia Child