Kotopoulo Lemonato, klassisk grekisk citronkyckling

Kotopoulo Lemonato, klassisk grekisk citronkyckling

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kycklingfilé med skinn

4.0 

styck

Paprika röd

0.5 

styck

Paprika gul

0.5 

styck

Paprika grön

0.5 

styck

Vårlök

4.0 

styck

Kalamataoliver Fontana }

10.0 

styck

Fetaost

50.0 

gram

Soltorkade tomater

5.0 

styck

Vetemjöl

2.0 

dl

Citronjuice

1.0 

dl

Torrt vitt vin (8%)

1.0 

dl

Extra virgin olivolja (Fontana)

0.2 

dl

Oregano

 

 

Salt och peppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Så pannsteks kyckling >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 185

Kcal / portion: 506

GBR (GI) / port: 2

Recept: 2024 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 15%

Fett: 9%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 273 gram)

Ingredienser

Visa:

Kycklingfilé med skinn 4.0 styck 47%

Paprika röd 0.5 styck 1%

Paprika gul 0.5 styck 1%

Paprika grön 0.5 styck 1%

Vårlök 4.0 styck 1%

Kalamataoliver Fontana } 10.0 styck 5%

Fetaost 50.0 gram 7%

Soltorkade tomater 5.0 styck 2%

Vetemjöl 2.0 dl 21%

Citronjuice 1.0 dl 2%

Torrt vitt vin (8%) 1.0 dl 3%

Extra virgin olivolja (Fontana) 0.2 dl 10%

Oregano 0%

Salt och peppar 0%

 

Kockskolan:

Så pannsteks kyckling > Äts ej

Skapat av: Fontana

Tillagning (45 min )

  1. Strimla paprika. Hacka lök och oliver. Smula feta.
  2. Bryn paprikan och löken i en stekpanna med hälften av olivoljan tills de mjuknar. Tillsätt sedan oliver, tomater och feta. Ta bort stekpannan från spisen.
  3. Banka ut kycklingfiléer tills de blir platta. Lägg paprikablandning på. Rulla ihop. Fäst med tandpetare. Rulla i mjöl. Bryn gyllenbruna i resten av oljan.
  4. Tillsätt vin och citronsaft. Låt sjuda på svag värme tills såsen tjocknar. Smaka av med oregano, salt och peppar. Servera med klyftpotatis eller ris.

Fler recept inom Kycklingbröst/filé i panna

Liknande recept som Kotopoulo Lemonato, klassisk grekisk citronkyckling