Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 178

Kcal / portion: 530

GBR (GI) / port: 0
Recept: 2120 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 16%
Fett: 13%
Kolhydrater: 1%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Skrei torskfilé 800.0 gram 29%
Salt 1.0 msk Äts ej
Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%
Smör normalsaltat 1.0 msk 5%
Solrosolja 0%
Ägg 2.0 styck 6%
Räkor skalade 100.0 gram 5%
Pepparrot 0%
Smör normalsaltat 150.0 gram 51%
Schalottenlök 1.0 styck 1%
Kapris 3.0 msk 0%
Citronjuice 2.5 tsk 0%
Skapat av: Norsk Fisk
Tillagning (30 min )
- Skär fisk i portionsbitar. Strö över salt. Låt dra i 7 minuter.
- Koka ägg 5 minuter. Skala räkor. Skala och skär ägg i klyftor. Skala och finhacka vitlök.
- Skala och hacka schalottenlök. Bryn smör och schalottenlöken lätt. Tillsätt kapris. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
- Skölj av och torka fisken. Värm solrosolja i én stekpanna. Lägg i fisken. Stek tills den är nästan genomstekt, 6-7 minuter. Först då vänder du fisken och steker den 1-2 minuter på den andra sidan. Tillsätt smör och vitlök i stekpannan mot slutet av stektiden. Ös smöret försiktigt över fisken.
- Servera fisken med räkor, ägg och kaprissmöret. Avsluta med att strö över riven pepparrot.
Kockens kommentar
Den här skreirätten är inte bara god och lätt att laga. Den blir också vacker på tallriken. Smaklig måltid!Fler recept inom Pannstekt, halstrad vitfisk
Liknande recept som Stekt Skrei (torsk) med ägg och kapris
-
Klassisk pannfisk
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Stekt abborre
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Axels ostpanerade abborrfavorit
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Skärvassaabborre i gräddsås
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Stekt salt sill med löksås
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Smörstekt gös med ansjovis, ägg och brynt smör
Tid: 40 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Tommy Myllymäki
-
Grönpanerad gös
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rödpanerad gös
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Gösbiff med lökkompott
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Torskrygg med skirat smör och potatis- och pepparrotsmos
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan