Stekt Skrei (torsk) med ägg och kapris

Foto: Synöve Dreyer, Norsk Fisk ¤

Stekt Skrei (torsk) med ägg och kapris

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Skrei torskfilé

800.0 

gram

Salt

1.0 

msk

Vitlök torkad

2.0 

klyftor

Smör normalsaltat

1.0 

msk

Solrosolja

 

 

 

Ägg

2.0 

styck

Räkor skalade

100.0 

gram

Pepparrot

 

 

 

Smör normalsaltat

150.0 

gram

Schalottenlök

1.0 

styck

Kapris

3.0 

msk

Citronjuice

2.5 

tsk

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 178

Kcal / portion: 530

GBR (GI) / port: 0

Recept: 2120 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 16%

Fett: 13%

Kolhydrater: 1%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 297 gram)

Ingredienser

Visa:

Skrei torskfilé 800.0 gram 29%

Salt 1.0 msk Äts ej

Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%

Smör normalsaltat 1.0 msk 5%

Solrosolja 0%

 

Ägg 2.0 styck 6%

Räkor skalade 100.0 gram 5%

Pepparrot 0%

 

Smör normalsaltat 150.0 gram 51%

Schalottenlök 1.0 styck 1%

Kapris 3.0 msk 0%

Citronjuice 2.5 tsk 0%

Salt och peppar 0%

Skapat av: Norsk Fisk

Tillagning (30 min )

  1. Skär fisk i portionsbitar. Strö över salt. Låt dra i 7 minuter.
  2. Koka ägg 5 minuter. Skala räkor. Skala och skär ägg i klyftor. Skala och finhacka vitlök.
  3. Skala och hacka schalottenlök. Bryn smör och schalottenlöken lätt. Tillsätt kapris. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
  4. Skölj av och torka fisken. Värm solrosolja i én stekpanna. Lägg i fisken. Stek tills den är nästan genomstekt, 6-7 minuter. Först då vänder du fisken och steker den 1-2 minuter på den andra sidan. Tillsätt smör och vitlök i stekpannan mot slutet av stektiden. Ös smöret försiktigt över fisken.
  5. Servera fisken med räkor, ägg och kaprissmöret. Avsluta med att strö över riven pepparrot.

Kockens kommentar

Den här skreirätten är inte bara god och lätt att laga. Den blir också vacker på tallriken. Smaklig måltid!

Fler recept inom Pannstekt, halstrad vitfisk

Liknande recept som Stekt Skrei (torsk) med ägg och kapris