Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 106

Kcal / portion: 401

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1606 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 4%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Laxfilé 250.0 gram 28%
Torskfilé 250.0 gram 12%
Räkor skalade 100.0 gram 7%
Potatis 200.0 gram 8%
Paprika röd 1.0 styck 2%
Rödlök 1.0 styck 4%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 1%
Sichuanpeppar 1.0 tsk 0%
el. svartpeppar 2.0 krm 0%
Vitt vin 0.5 dl 2%
el. vatten citronsaft 0.5 dl N/A
Grönsaksfond konc. 1.0 msk 3%
Vatten 1.0 dl 0%
Crème fraiche lätt 1.0 dl 10%
Citron juice+fruktkött 0.5 styck 1%
Smör till stekning 1.0 msk 6%
Kikärter konserv 100.0 gram 8%
Spenat färsk 50.0 gram 1%
Rucolasallat 0.5 förp. 1%
Kidneybönor vita konserv sköljda 100.0 gram 8%
Skapat av: Caroline på Viktklubben.net
Tillagning
- Skär fisken i stora tärningar, potatisen i cm-stora bitar, paprika och lök i strimlor.
- Fräs potatis, lök och paprika i några minuter. Tillsätt peppar, vin, vatten+fond och creme fraiche och låt puttra 5-10 minuter. Viktigt är att potatisen inte blir för mjuk.
- Tillsätt fisk och låt puttra ca 5 minuter under lock. Smaksätt med salt, peppar och citronsaft. Lägg i bönor och låt bli varma. Tillsätt räkorna och servera gärna med ruccola eller spenat.
Kockens kommentar
Variationerna är oändliga med denna gryta.* Byt ut fisken till flera olika som rödingfilé, tonfiskfilé + pepparn till Rosépeppar + potatis till sötpotatis.
* Bönorna kan serveras varma i grytan eller kalla tillsammans med rucola och spenat. Du kan även ha i spenaten i grytan och låta falla samman. Kokta linser passar också bra till denna gryta. Vill du inte ha fond, koka av räkskalen i ca 2 dl vatten under lock i ca 10 min och sila av.
Fler recept inom Fisksoppa, fiskgryta
Liknande recept som Pepprig fisk- och skaldjursgryta
-
Fisksoppa med räkor och saffran
Tid: 1 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Bouillabaisse - sydfransk fisksoppa
Tid: 2 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Cotriade Bretonne, fisksoppa från Bretagne
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Hot pot med hälleflundra
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Gräddig kålsoppa med dill och kallrökt lax
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Seljanka, rysk laxsoppa
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Thaisoppa med råa grönsaker och lax
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Fisksoppa minestrone
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Sofias gräddiga laxsoppa
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Gröncurry och kokosmjölksoppa med sesammarinerad torsk och räkor
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: