Pepprig fisk- och skaldjursgryta

Foto: Medlemsrecept

Pepprig fisk- och skaldjursgryta

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Laxfilé

250.0 

gram

Torskfilé

250.0 

gram

Räkor skalade

100.0 

gram

Potatis

200.0 

gram

Paprika röd

1.0 

styck

Rödlök

1.0 

styck

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

Sichuanpeppar

1.0 

tsk

el. svartpeppar

2.0 

krm

Vitt vin

0.5 

dl

el. vatten citronsaft

0.5 

dl

Grönsaksfond konc.

1.0 

msk

Vatten

1.0 

dl

Crème fraiche lätt

1.0 

dl

Citron juice+fruktkött

0.5 

styck

Smör till stekning

1.0 

msk

Kikärter konserv

100.0 

gram

Spenat färsk

50.0 

gram

Rucolasallat

0.5 

förp.

Kidneybönor vita konserv sköljda

100.0 

gram

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 106

Kcal / portion: 401

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1606 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 4%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 380 gram)

Ingredienser

Visa:

Laxfilé 250.0 gram 28%

Torskfilé 250.0 gram 12%

Räkor skalade 100.0 gram 7%

Potatis 200.0 gram 8%

Paprika röd 1.0 styck 2%

Rödlök 1.0 styck 4%

Vitlök torkad 1.0 klyfta 1%

Sichuanpeppar 1.0 tsk 0%

el. svartpeppar 2.0 krm 0%

Vitt vin 0.5 dl 2%

el. vatten citronsaft 0.5 dl N/A

Grönsaksfond konc. 1.0 msk 3%

Vatten 1.0 dl 0%

Crème fraiche lätt 1.0 dl 10%

Citron juice+fruktkött 0.5 styck 1%

Smör till stekning 1.0 msk 6%

Kikärter konserv 100.0 gram 8%

Spenat färsk 50.0 gram 1%

Rucolasallat 0.5 förp. 1%

Kidneybönor vita konserv sköljda 100.0 gram 8%

Tillagning

  1. Skär fisken i stora tärningar, potatisen i cm-stora bitar, paprika och lök i strimlor.
  2. Fräs potatis, lök och paprika i några minuter. Tillsätt peppar, vin, vatten+fond och creme fraiche och låt puttra 5-10 minuter. Viktigt är att potatisen inte blir för mjuk.
  3. Tillsätt fisk och låt puttra ca 5 minuter under lock. Smaksätt med salt, peppar och citronsaft. Lägg i bönor och låt bli varma. Tillsätt räkorna och servera gärna med ruccola eller spenat.

Kockens kommentar

Variationerna är oändliga med denna gryta.
* Byt ut fisken till flera olika som rödingfilé, tonfiskfilé + pepparn till Rosépeppar + potatis till sötpotatis.
* Bönorna kan serveras varma i grytan eller kalla tillsammans med rucola och spenat. Du kan även ha i spenaten i grytan och låta falla samman. Kokta linser passar också bra till denna gryta. Vill du inte ha fond, koka av räkskalen i ca 2 dl vatten under lock i ca 10 min och sila av.

Fler recept inom Fisksoppa, fiskgryta

Liknande recept som Pepprig fisk- och skaldjursgryta