Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 164

Kcal / portion: 1113

GBR (GI) / port: 10
Recept: 4453 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 9%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Ryggbiff marmorerad 4.0 skivor 18%
Smör och/el. matolja 2.0 msk 5%
Tillbehör:
Makaroner 350.0 gram 28%
Cocktailtomater 4.0 styck 0%
Purjolök 0.5 styck 1%
Borlottibönor konserv sköljda 1.0 dl 2%
Ägg 4.0 styck 6%
Mjölk 3.0 dl 4%
Grädde 2.0 dl 16%
Mozzarella 100.0 gram 6%
Creme fraiche 2.0 dl 15%
Dragon färsk 0.5 kruka 0%
Vinäger 1.0 tsk 0%
Kockskolan:
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (45 min )
- Sätt ugnen på 150°C.
- Koka upp rikligt med vatten i en kastrull. Häll i lite salt. Koka pastan däri. Låt rinna av i durkslag.
- Dela tomater. Strimla purjolök. Blanda med pasta och bönor. Lägg i portionsskålar eller i en stor form.
- Rör ihop ägg, mjölk och grädde. Smaka av med salt och peppar. Häll över pastablandningen. Toppa med riven mozzarella.
- Sätt in i ugnen i cirka 20 minuter, tills äggmassan stannat (stelnat).
- Hacka dragon. Blanda med creme fraiche och vinäger.
- Hetta upp en grillpanna på högsta värme tills rykande het. Lägg köttet i pannan (högst 2 åt gången). Vänd köttet varje halvminut. Stek sammantaget 2 minuter per sida, eller enligt eget önskemål. Låt köttet vila 5 minuter. Läs mer > Så pannsteks biff.
Kockens kommentar
Den bästa råvaran är den hängmörade, marmorerade biffen med fettkant ("kappa") som man köper hos köttspecialisten (läs mer > Biff, ryggbiff). Biffen i livsmedelsbutiken är som regel (alltid) av betydligt lägre kvalitet. Om sådan, ta ut köttet ur plastförpackningen och lägg den oförpackad och helst på ett galler i kylskåpet i två dagar. Luften runt biffen torkar ut köttet vilket koncentrerar smaken och gör köttet mörare.Fler recept inom Biff, ryggbiff
Liknande recept som Grillad biff med makaronipudding och dragoncrème
-
Helstekt biff med rotsaksbearnaise
Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Ryggbiff med portvinssås
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Ryggbiff med bearnaise och bakpotatis
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Saftigaste ryggbiffen?
Tid: 11 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Biffstek med lök, Ångbåtsbiff med lök
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Tore Wretman
-
Skomakarlåda
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Tommy Myllymäki, Mitt Kök
-
Biff Greta, Biff special
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
T-benstek med wasabidressing och bakad potatis
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Biff Stroganoff - strimlad nötbiff
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Flamberad pepparbiff
Tid: 45 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan