Grillad biff med makaronipudding och dragoncrème

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Grillad biff med makaronipudding och dragoncrème

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Ryggbiff marmorerad

4.0 

skivor

Smör och/el. matolja

2.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Makaroner

350.0 

gram

Cocktailtomater

4.0 

styck

Purjolök

0.5 

styck

Borlottibönor konserv sköljda

1.0 

dl

Ägg

4.0 

styck

Mjölk

3.0 

dl

Grädde

2.0 

dl

Mozzarella

100.0 

gram

 

Creme fraiche

2.0 

dl

Dragon färsk

0.5 

kruka

Vinäger

1.0 

tsk

 

Kockskolan:

 

Så pannsteks biff >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 164

Kcal / portion: 1113

GBR (GI) / port: 10

Recept: 4453 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 9%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 680 gram)

Ingredienser

Visa:

Ryggbiff marmorerad 4.0 skivor 18%

Smör och/el. matolja 2.0 msk 5%

Salt och peppar 0%

 

Tillbehör:

Makaroner 350.0 gram 28%

Cocktailtomater 4.0 styck 0%

Purjolök 0.5 styck 1%

Borlottibönor konserv sköljda 1.0 dl 2%

Ägg 4.0 styck 6%

Mjölk 3.0 dl 4%

Grädde 2.0 dl 16%

Mozzarella 100.0 gram 6%

 

Creme fraiche 2.0 dl 15%

Dragon färsk 0.5 kruka 0%

Vinäger 1.0 tsk 0%

 

Kockskolan:

Så pannsteks biff > %

Tillagning (45 min )

  1. Sätt ugnen på 150°C.
  2. Koka upp rikligt med vatten i en kastrull. Häll i lite salt. Koka pastan däri. Låt rinna av i durkslag.
  3. Dela tomater. Strimla purjolök. Blanda med pasta och bönor. Lägg i portionsskålar eller i en stor form.
  4. Rör ihop ägg, mjölk och grädde. Smaka av med salt och peppar. Häll över pastablandningen. Toppa med riven mozzarella. 
  5. Sätt in i ugnen i cirka 20 minuter, tills äggmassan stannat (stelnat).
  6. Hacka dragon. Blanda med creme fraiche och vinäger.
  7. Hetta upp en grillpanna på högsta värme tills rykande het. Lägg köttet i pannan (högst 2 åt gången). Vänd köttet varje halvminut. Stek sammantaget 2 minuter per sida, eller enligt eget önskemål. Låt köttet vila 5 minuter. Läs mer > Så pannsteks biff. 

Kockens kommentar

Den bästa råvaran är den hängmörade, marmorerade biffen med fettkant ("kappa") som man köper hos köttspecialisten (läs mer > Biff, ryggbiff). Biffen i livsmedels­butiken är som regel (alltid) av betydligt lägre kvalitet. Om sådan, ta ut köttet ur plastför­packningen och lägg den oförpackad och helst på ett galler i kylskåpet i två dagar. Luften runt biffen torkar ut köttet vilket koncentrerar smaken och gör köttet mörare.

Fler recept inom Biff, ryggbiff

Liknande recept som Grillad biff med makaronipudding och dragoncrème