Citronstekt kyckling med linssallad och vitlökskesella

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Citronstekt kyckling med linssallad och vitlökskesella

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Kycklingfilé med skinn

4.0 

styck

Citron juice+fruktkött

1.0 

styck

Smör normalsaltat

1.0 

msk

 

Röda linser torkade

100.0 

gram

Gröna linser torkade

100.0 

gram

Citron juice+fruktkött

1.0 

styck

Paprika röd

1.0 

styck

Purjolök

0.5 

styck

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

Olivolja

1.0 

dl

Vitvinsvinäger

1.0 

msk

Babyspenat

50.0 

gram

Salt och peppar

 

 

 

Kesella naturell

200.0 

gram

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 178

Kcal / portion: 717

GBR (GI) / port: 1

Recept: 2868 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 13%

Fett: 10%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 404 gram)

Ingredienser

Visa:

Kycklingfilé med skinn 4.0 styck 33%

Citron juice+fruktkött 1.0 styck 2%

Smör normalsaltat 1.0 msk 3%

 

Röda linser torkade 100.0 gram 11%

Gröna linser torkade 100.0 gram 11%

Citron juice+fruktkött 1.0 styck 2%

Paprika röd 1.0 styck 1%

Purjolök 0.5 styck 1%

Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%

Olivolja 1.0 dl 26%

Vitvinsvinäger 1.0 msk 0%

Babyspenat 50.0 gram 0%

Salt och peppar 0%

 

Kesella naturell 200.0 gram 11%

Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%

Tillagning (45 min )

  1. Börja med att koka linser enligt instruktioner på förpackningen.
  2. Tärna paprika. Riv skal på citron. Strimla purjolök. Finhacka vitlök. Blanda allt med olja och vinäger.
  3. Sätt ugnen på 120°C. Hetta upp en stekpanna. Riv skal på citron. Klappa in kyckling med salt, peppar och citronskal.
  4. Bryn kycklingen i smör till en fin färg. Sätt sedan in i ugn och efterstek cirka 15 minuter.
  5. Finhacka vitlök. Blanda med kesella.
  6. Vänd linser med babyspenat och paprikablandningen. Servera.

Fler recept inom Kycklingfilé i ugn

Liknande recept som Citronstekt kyckling med linssallad och vitlökskesella