Rödkålsallad med paranötter, dadlar och apelsin

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Rödkålsallad med paranötter, dadlar och apelsin

Lägg till ingredienser

Portioner: 6

Rödkål ansad

400.0 

gram

Apelsin hel

2.0 

styck

Paranötskärnor

100.0 

gram

Dadlar

6.0 

styck

Olivolja

0.8 

dl

Rödvinsvinäger

2.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 141

Kcal / portion: 285

GBR (GI) / port: 2

Recept: 1709 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 11%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 202 gram)

Ingredienser

Visa:

Rödkål ansad 400.0 gram 7%

Apelsin hel 2.0 styck 9%

Paranötskärnor 100.0 gram 40%

Dadlar 6.0 styck 8%

Olivolja 0.8 dl 33%

Rödvinsvinäger 2.0 msk 1%

Salt och peppar 0%

Tillagning (20 min )

  1. Strimla kål. Blanda med salt, peppar, olja och vinäger. Låt stå i 10 minuter.

  2. Skala och filea apelsiner (skär bort hinnan på klyftorna). Krama ur hinnorna som blir kvar ner i kålblandningen. Grovhacka nötter. Dela dadlar och ta ur kärnorna.

  3. Blanda allt och smaka av. Lägg upp och servera.

Fler recept inom Vegetariskt på julbordet

Liknande recept som Rödkålsallad med paranötter, dadlar och apelsin