Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 26

Kcal / portion: 102

GBR (GI) / port: 2
Recept: 410 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 1%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Syltlök 12.0 styck 5%
Saffran 0.5 gram 0%
Stjärnanis 1.0 styck 1%
Senapsfrön gula 2.0 msk 30%
Vatten 1.5 liter 0%
Lagerblad 2.0 blad 2%
Rödvinsvinäger 2.0 msk 2%
Salt 2.0 tsk 0%
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (40 min )
- Skala lök.
- Koka upp alla ingredienser utom löken. Lägg i lökarna. Sjud försiktigt i cirka 5 minuter.
- Dra åt sidan. Låt kallna i lagen. Häll på burk. Ställ i kyl.
Fler recept inom Vegetariskt på julbordet
Liknande recept som Inkokt lök med saffran och stjärnanis
-
Rödkålsallad med paranötter, dadlar och apelsin
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Hirsfärsbullar
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Peter, Naturskyddsföreningen
-
Julens vegetariska glöggade wok
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Peter, Naturskyddsföreningen
-
Vegetarisk julskinka
Tid: 3 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Janssons vegetariska frestelse
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Jullåda med finsk mersmak
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Peter, Naturskyddsföreningen
-
Små kroppkakor med kvibilleost
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Kikärts”kött”bullar
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Inkokt lök med saffran och stjärnanis
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Broccolifrittata med prästost och rödlök
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan