Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 65

Kcal / portion: 131

GBR (GI) / port: 7
Recept: 525 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 1%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Kålrot 1.0 styck 54%
Gul lök 0.5 styck Äts ej
Kryddpeppar hel 10.0 styck Äts ej
Salt 2.0 tsk Äts ej
Griljering:
Senap svensk 3.0 msk 16%
Äggula 1.0 styck 10%
Ströbröd 0.5 dl 21%
Kock: Anna, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (3 tim )
- Ansa lök. Koka upp kålrot med lök, kryddpeppar, salt och vatten så att det täcker. Koka tills kålroten är mjuk rakt igenom, cirka 1½-2 timmar beroende på storlek.
- Sätt ugnen på 225°C. Skala kålrot. Blanda senap med äggula. Pensla senapen på kålroten. Strö över ströbröd.
- Ställ in i ugnen tills griljeringen har fått färg, cirka 10 minuter.
- Skär i tunna skivor och servera med senap och knäckebröd.
Kockens kommentar
Smakar förvånansvärt likt skinka.
Fler recept inom Vegetariskt på julbordet
Liknande recept som Vegetarisk julskinka
-
Rödkålsallad med paranötter, dadlar och apelsin
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Hirsfärsbullar
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Peter, Naturskyddsföreningen
-
Julens vegetariska glöggade wok
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Peter, Naturskyddsföreningen
-
Vegetarisk julskinka
Tid: 3 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Janssons vegetariska frestelse
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Jullåda med finsk mersmak
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Peter, Naturskyddsföreningen
-
Små kroppkakor med kvibilleost
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Kikärts”kött”bullar
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Inkokt lök med saffran och stjärnanis
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Broccolifrittata med prästost och rödlök
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan