Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 86

Kcal / portion: 202

GBR (GI) / port: 1
Recept: 806 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 3%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Rödkål ansad 400.0 gram 15%
Kikärter konserv 100.0 gram 16%
Rödlök 2.0 styck 15%
Purjolök 10.0 cm 2%
Chilifrukt färsk 2.0 styck 2%
Vitlök torkad 3.0 klyftor 3%
Buljongtärning vego 1.0 styck 3%
Vatten 1.0 dl 0%
Potatismjöl 2.0 msk 10%
Sojasås 2.0 msk 3%
Glöggkryddor 2.0 tsk 2%
Rapsolja 2.0 msk 28%
Kock: Peter, Naturskyddsföreningen
Uppdragsgivare: Naturskyddsföreningen
Tillagning (20 min )
- Strimla rödkål. Skala och skiva lök. Skiva purjolök, gärna mycket av de gröna bladen. Purjolöken bör badas i kalltvatten efter att den skivats för att tvätta bort grus. Strimla chili. Krossa vitlök.
- Blanda potatismjöl med vatten, soja och peppar ordentligt i en skål. Smula ner buljongtärning i såsblandningen.
- Hetta upp en wok eller traktörpanna med olja. Lägg ner grönsaker, ärter, chili och vitlök. Ge alltsammans en hastig stekning på hög värme under ständig omrörning under ett par minuter.
- När grönsaksblandningen är färdigwokad hälls den välblandade såsen ner i pannan. Puttra med i någon minut.
Kockens kommentar
Ätes som en del av det vegetariska julbordet eller som huvudrätt med valfri grynblandning på sidan eller med kokt pasta/nudlar medblandade i såsen.
Fler recept inom Vegetariskt på julbordet
Liknande recept som Julens vegetariska glöggade wok
-
Rödkålsallad med paranötter, dadlar och apelsin
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Hirsfärsbullar
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Peter, Naturskyddsföreningen
-
Julens vegetariska glöggade wok
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Peter, Naturskyddsföreningen
-
Vegetarisk julskinka
Tid: 3 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Janssons vegetariska frestelse
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Jullåda med finsk mersmak
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Peter, Naturskyddsföreningen
-
Små kroppkakor med kvibilleost
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Kikärts”kött”bullar
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Inkokt lök med saffran och stjärnanis
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Broccolifrittata med prästost och rödlök
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan