Janssons vegetariska frestelse

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Janssons vegetariska frestelse

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Potatis

0.5 

kilo

Soltorkade tomater

75.0 

gram

Grädde

3.0 

dl

Gul lök

2.0 

styck

Ströbröd

2.0 

msk

Smör normalsaltat

1.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 200

Kcal / portion: 452

GBR (GI) / port: 4

Recept: 1808 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 14%

Kolhydrater: 14%

Fibrer: 3%

(Tillagad portion: 226 gram)

Ingredienser

Visa:

Potatis 0.5 kilo 19%

Soltorkade tomater 75.0 gram 7%

Grädde 3.0 dl 60%

Gul lök 2.0 styck 6%

Ströbröd 2.0 msk 4%

Smör normalsaltat 1.0 msk 5%

Salt och peppar 0%

Tillagning (1 tim )

  1. Skala och strimla lök. Strimla soltorkade tomater. Skala och skär potatisen i ”janssonstrimlor”.

  2. Fräs löken i smör. Lägg allt utom ströbröd i en vid kastrull. Koka upp och sjud tills potatisen känns nästan färdig. Smaka eventuellt av med salt och peppar.

  3. Fördela i portionsformar eller i en större form. Hit kan du förbereda och vänta på att gästerna ska komma. Kyl snabbt om du förbereder dagen innan.

  4. Sätt ugnen på 200°C. Strö över ströbröd och eventuellt en liten skvätt grädde. Sätt in i ugnen tills den fått fin färg och är varm.

Kockens kommentar

Magnus: Jag brukar alltid koka min jansson, på så sätt kan jag lättare kontrollera sälta och konsistens.

Fler recept inom Vegetariskt på julbordet

Liknande recept som Janssons vegetariska frestelse