Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 184

Kcal / portion: 84

GBR (GI) / port: 2
Recept: 1680 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 8%
Kolhydrater: 19%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Potatis mjölig sort 600.0 gram 25%
Ägg 2.0 styck 7%
Vetemjöl 2.0 dl 25%
Salt 1.0 tsk 0%
Ädelost 140.0 gram 30%
Smör till stekning 2.0 msk 11%
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim )
- Skala och koka potatis. Pressa den. Låt den kalla. Blanda med ägg, vetemjöl och salt.
- Mixa ost till en slät massa. Fyll den i en spritspåse.
- Koka upp vatten och lite salt i en stor kastrull. Rulla små bollar av potatismeten. Lägg ut på en mjölad bänk. Platta till dem något. Spritsa på ostcremen. Vik ihop och nyp ihop skarven. Rulla dem runda.
- Lägg ner i det kokande vattnet. När de flyter upp tar du upp dem. Låt svalna.
- Smält smör i en stekpanna. Lägg i kroppkakorna. Stek gyllene. Lägg upp på fat. Servera.
Fler recept inom Vegetariskt på julbordet
Liknande recept som Små kroppkakor med kvibilleost
-
Rödkålsallad med paranötter, dadlar och apelsin
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Hirsfärsbullar
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Peter, Naturskyddsföreningen
-
Julens vegetariska glöggade wok
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Peter, Naturskyddsföreningen
-
Vegetarisk julskinka
Tid: 3 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Janssons vegetariska frestelse
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Jullåda med finsk mersmak
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Peter, Naturskyddsföreningen
-
Små kroppkakor med kvibilleost
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Kikärts”kött”bullar
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Inkokt lök med saffran och stjärnanis
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Broccolifrittata med prästost och rödlök
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan