Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 165

Kcal / portion: 49

GBR (GI) / port: 1
Recept: 980 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 7%
Kolhydrater: 17%
Fibrer: 5%
Ingredienser
Kikärter konserv 6.0 dl 59%
Vetemjöl 2.5 msk 8%
Gul lök 1.0 styck 5%
Smör normalsaltat 2.0 tsk 7%
Salt 1.5 tsk 0%
Kryddpeppar 1.0 tsk 1%
Dijonsenap ¤ 2.0 tsk 1%
Smör till stekning 2.0 msk 20%
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Häll av spadet och skölj kikärter. Blanda alla ingredienser utom lök i en mixer eller matberedare. Mixa slätt.
- Skala och hacka lök fint. Stek i smör. Blanda i smeten till en jämn smet. Forma runda bollar. Stek i smöret tills de fått en jämn färg.
Fler recept inom Vegetariskt på julbordet
Liknande recept som Kikärts”kött”bullar
-
Rödkålsallad med paranötter, dadlar och apelsin
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Hirsfärsbullar
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Peter, Naturskyddsföreningen
-
Julens vegetariska glöggade wok
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Peter, Naturskyddsföreningen
-
Vegetarisk julskinka
Tid: 3 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Janssons vegetariska frestelse
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Jullåda med finsk mersmak
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Peter, Naturskyddsföreningen
-
Små kroppkakor med kvibilleost
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Kikärts”kött”bullar
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Inkokt lök med saffran och stjärnanis
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Broccolifrittata med prästost och rödlök
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan