Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 173

Kcal / portion: 408

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1631 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 14%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Ägg 6.0 styck 23%
Grädde 2.0 dl 44%
Broccoli 400.0 gram 8%
Präst hårdost 31% 50.0 gram 12%
Rödlök 1.0 styck 4%
Smör normalsaltat 1.0 msk 6%
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (40 min )
- Sätt ugnen på 150°C.
- Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull. Skär ner broccoli i mindre bitar. Koka 1-2 minuter i vattnet. Kyl av snabbt i kallt vatten.
- Skala och skiva rödlök. Stek i smör.
- Knäck ägg. Blanda med grädde. Blanda i ost, broccoli och rödlök. Krydda med salt och peppar.
- Klä en lagom stor form med bakplåtspapper. Häll i smeten. Baka i ugnen cirka 30 minuter.
- Låt svalna något. Servera.
Fler recept inom Vegetariskt på julbordet
Liknande recept som Broccolifrittata med prästost och rödlök
-
Rödkålsallad med paranötter, dadlar och apelsin
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Hirsfärsbullar
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Peter, Naturskyddsföreningen
-
Julens vegetariska glöggade wok
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Peter, Naturskyddsföreningen
-
Vegetarisk julskinka
Tid: 3 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Janssons vegetariska frestelse
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Jullåda med finsk mersmak
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Peter, Naturskyddsföreningen
-
Små kroppkakor med kvibilleost
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Kikärts”kött”bullar
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Inkokt lök med saffran och stjärnanis
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Broccolifrittata med prästost och rödlök
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan