Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 157

Kcal / portion: 458

GBR (GI) / port: 10
Recept: 1832 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 7%
Kolhydrater: 16%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Hirsgryn 2.0 dl 31%
Buljongtärning 1.0 styck 1%
Potatis kokt 2.0 styck 8%
Kikärter konserv 100.0 gram 7%
Sesamfrön 1.0 dl 19%
Gul lök 1.0 styck 3%
Sojasås 2.0 msk 1%
Ägg 2.0 styck 7%
Rågmjöl fullkorn 3.0 msk 4%
Rapsolja 3.0 msk 18%
Salt 0%
Pepparmix 0%
Skapat av: Naturskyddsföreningen
Tillagning (50 min )
- Koka hirs enligt anvisning på paketet med buljongtärning. Låt ånga av och svalna helt.
- Rosta sesamfrön i torr panna. Finhacka lök.
- Mixa sesmfröna ett par minuter. Sedan kikärter och hirsen. Blanda sedan i övriga ingredienser. Låt smeten vila i kylen en timme.
- Forma smeten till små bollar. Värm upp en stekpanna med olja på medelvärme. Stek bollarna långsamt, tills de känns lite fasta och fått en fin stekyta.
Fler recept inom Vegetariskt på julbordet
Liknande recept som Hirsfärsbullar
-
Rödkålsallad med paranötter, dadlar och apelsin
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Hirsfärsbullar
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Peter, Naturskyddsföreningen
-
Julens vegetariska glöggade wok
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Peter, Naturskyddsföreningen
-
Vegetarisk julskinka
Tid: 3 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Janssons vegetariska frestelse
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Jullåda med finsk mersmak
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Peter, Naturskyddsföreningen
-
Små kroppkakor med kvibilleost
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Kikärts”kött”bullar
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Inkokt lök med saffran och stjärnanis
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Broccolifrittata med prästost och rödlök
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan