Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 324

Kcal / portion: 213

GBR (GI) / port: 2
Recept: 851 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 15%
Fett: 23%
Kolhydrater: 15%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Räkor skalade 100.0 gram 13%
Majonnäs äkta 3.0 msk 35%
Formfranska 4.0 skivor 24%
Smör normalsaltat 2.0 msk 23%
Forellrom (el. löjrom) 30.0 gram 4%
Gräslök 0%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Hetta upp smöret i en stekpanna och stek formbrödsskivorna på medelhög värme
tills de fått en gyllenbrun färg. - Tag ett glas och måtta rundlar på brödskivorna och skär ut.
- Blanda räkor och majonnäs till en röra och lägg ovanpå rundlarna. Toppa med forellrom och en gräslökskvist. Servera.
Fler recept inom Nyårsentré
Liknande recept som Havssnittar (Nyårsentré)
-
Japanska furikakekryddade cashewnötter rostade i tamarisoja
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Söt färskoströra på crostini (Nyårsentré)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Bacondadlar (Nyårsentré)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Angels on horseback (Lyxentré)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Krustader med kräftskagen (Nyårsentré)
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Sotad oxfilé med prästostcreme på grovt bröd (Nyårsentré)
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Rökt laxrulle med pepparrotsfärskost (Nyårsentré)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Avokado- och sardellröra på crostini (Nyårsentré)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rimmad laxboll med rosépeppar (Nyårsentré)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Havssnittar (Nyårsentré)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan