Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 264

Kcal / portion: 140

GBR (GI) / port: 2
Recept: 1398 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 13%
Fett: 17%
Kolhydrater: 14%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Lax kallrökt 200.0 gram 30%
Färskost 125.0 gram 25%
Kryddkrasse 1.0 förp. 1%
Pepparrot 3.0 cm 2%
Ärtskott 0%
Baguette, bagett 0.5 styck 24%
Matolja (rapsolja) 2.0 msk 17%
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Skiva baguette väldigt tunt. Bärm olja i en stekpanna. Stek de tunna brödskivorna tills de får färg. Låt rinna av på papper.
- Riv pepparrot. Blanda med ost och krasse.
- Lägg ut rökt lax på plastfilm. Lägg på en sträng färskost. Rulla ihop med hjälp av plastfilmen. Skär i skivor.
- Lägg laxskivor på brödflarnen. Toppa med lite ärtskott. Lägg upp på fat.
Fler recept inom Nyårsentré
Liknande recept som Rökt laxrulle med pepparrotsfärskost (Nyårsentré)
-
Japanska furikakekryddade cashewnötter rostade i tamarisoja
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Söt färskoströra på crostini (Nyårsentré)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Bacondadlar (Nyårsentré)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Angels on horseback (Lyxentré)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Krustader med kräftskagen (Nyårsentré)
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Sotad oxfilé med prästostcreme på grovt bröd (Nyårsentré)
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Rökt laxrulle med pepparrotsfärskost (Nyårsentré)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Avokado- och sardellröra på crostini (Nyårsentré)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rimmad laxboll med rosépeppar (Nyårsentré)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Havssnittar (Nyårsentré)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan