Angels on horseback (Lyxentré)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Angels on horseback (Lyxentré)

Lägg till ingredienser

Antal styck: 16

Ostron med skal

16.0 

styck

Bacon

7.0 

skivor

Tandpetare

 

 

Frityrolja till fritering

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Bruno Paillard Première Cuvée

Torr vit champagne
Pris: 349 kr

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 293

Kcal / portion: 28

GBR (GI) / port: 0

Recept: 452 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 19%

Fett: 24%

Kolhydrater: 0%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 10 gram)

Ingredienser

Visa:

Ostron med skal 16.0 styck 20%

Bacon 7.0 skivor 96%

Tandpetare %

Frityrolja till fritering Äts ej

Tillagning (10 min )

  1. Öppna ostron och skär ut köttet. Halvera baconskivorna och linda bacon runt ostronen. Fäst med en tandpetare för att hålla baconen på plats.

  2. Hetta upp olja till 180°C i en fritös eller i en kastrull om du är van vid detta.

  3. Sänk ner ostronen i den heta oljan. När ostronen flyter upp till ytan är de klara.

  4. Låt ostronen rinna av på hushållspapper. Servera ostronen helst ljumna.

Kockens kommentar

Man kan också laga till ostronen i ugn på 225°C i cirka 10 minuter.

Namnet kommer sig av att ostronen vrider sig och får änglavingar. Varför hästbaken finns med i maträtten känner vi inte till.

Tänk på att het olja är farligt. Fukt i oljan gör att det sprätter. Uppstår brand, täck med lock e.d., använd inte vatten. Ha inte barn i närheten. Hettar man upp olja i kastrull kan man lägga i en bit vitt bröd. Vid rätt temperatur blir brödet snabbt brunknaprig.

Fler recept inom Nyårsentré

Liknande recept som Angels on horseback (Lyxentré)