Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 293

Kcal / portion: 28

GBR (GI) / port: 0
Recept: 452 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 19%
Fett: 24%
Kolhydrater: 0%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Ostron med skal 16.0 styck 20%
Bacon 7.0 skivor 96%
Frityrolja till fritering Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (10 min )
- Öppna ostron och skär ut köttet. Halvera baconskivorna och linda bacon runt ostronen. Fäst med en tandpetare för att hålla baconen på plats.
- Hetta upp olja till 180°C i en fritös eller i en kastrull om du är van vid detta.
- Sänk ner ostronen i den heta oljan. När ostronen flyter upp till ytan är de klara.
- Låt ostronen rinna av på hushållspapper. Servera ostronen helst ljumna.
Kockens kommentar
Man kan också laga till ostronen i ugn på 225°C i cirka 10 minuter.
Namnet kommer sig av att ostronen vrider sig och får änglavingar. Varför hästbaken finns med i maträtten känner vi inte till.
Tänk på att het olja är farligt. Fukt i oljan gör att det sprätter. Uppstår brand, täck med lock e.d., använd inte vatten. Ha inte barn i närheten. Hettar man upp olja i kastrull kan man lägga i en bit vitt bröd. Vid rätt temperatur blir brödet snabbt brunknaprig.
Fler recept inom Nyårsentré
Liknande recept som Angels on horseback (Lyxentré)
-
Japanska furikakekryddade cashewnötter rostade i tamarisoja
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Söt färskoströra på crostini (Nyårsentré)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Bacondadlar (Nyårsentré)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Angels on horseback (Lyxentré)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Krustader med kräftskagen (Nyårsentré)
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Sotad oxfilé med prästostcreme på grovt bröd (Nyårsentré)
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Rökt laxrulle med pepparrotsfärskost (Nyårsentré)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Avokado- och sardellröra på crostini (Nyårsentré)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rimmad laxboll med rosépeppar (Nyårsentré)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Havssnittar (Nyårsentré)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan