Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 555

Kcal / portion: 586

GBR (GI) / port: 22
Recept: 586 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 16%
Fett: 37%
Kolhydrater: 37%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Dadlar 8.0 styck 29%
Bacon 8.0 skivor 85%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Sätt ugnen på 200°C.
- Dela dadlarna på mitten. Stora dadlar kan delas i tre eller fyra delar. Ta ut eventuella kärnor. Halvera bacon på tvären.
- Linda en skiva bacon runt varje dadeldel.
Olja in en ugnssäker form. Lägg i dadlarna och häll en droppe olja på varje dadel. - Sätt in i ugnen cirka 10 minuter, tills baconet blivit krispigt/knaprigt. Ta ut och servera med en tandpetare i varje dadel.
Kockens kommentar
Ibland kan man köpa stora lätt torkade dadlar i lösvikt, vilket är att föredra. Det går också bra att steka i panna i stället för ugn.
Fler recept inom Nyårsentré
Liknande recept som Bacondadlar (Nyårsentré)
-
Japanska furikakekryddade cashewnötter rostade i tamarisoja
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Söt färskoströra på crostini (Nyårsentré)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Bacondadlar (Nyårsentré)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Angels on horseback (Lyxentré)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Krustader med kräftskagen (Nyårsentré)
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Sotad oxfilé med prästostcreme på grovt bröd (Nyårsentré)
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Rökt laxrulle med pepparrotsfärskost (Nyårsentré)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Avokado- och sardellröra på crostini (Nyårsentré)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rimmad laxboll med rosépeppar (Nyårsentré)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Havssnittar (Nyårsentré)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan