Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 210

Kcal / portion: 54

GBR (GI) / port: 0
Recept: 856 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 16%
Fett: 10%
Kolhydrater: 14%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Laxfilé färsk 300.0 gram 63%
Salt 1.0 msk 0%
Strösocker 1.0 msk 7%
Rosépeppar 1.0 tsk 0%
Skal av lime 1.0 styck 1%
Crostini } 16.0 styck 29%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Skär bort skinnet och ta bort ben från laxen. Fintärna laxen och lägg i bunke.
- Krossa rosépepparkornen. Riv grönt limeskal.
- Blanda alla ingredienser i en bunke. Ställ kallt i minst 10 minuter.
- Skiva och rosta baguetteskivor om inte färdiga crostini finns.
- Ta ut laxen och gör små bollar. Lägg bollarna på brödskivorna.
Fler recept inom Nyårsentré
Liknande recept som Rimmad laxboll med rosépeppar (Nyårsentré)
-
Japanska furikakekryddade cashewnötter rostade i tamarisoja
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Söt färskoströra på crostini (Nyårsentré)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Bacondadlar (Nyårsentré)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Angels on horseback (Lyxentré)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Krustader med kräftskagen (Nyårsentré)
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Sotad oxfilé med prästostcreme på grovt bröd (Nyårsentré)
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Rökt laxrulle med pepparrotsfärskost (Nyårsentré)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Avokado- och sardellröra på crostini (Nyårsentré)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rimmad laxboll med rosépeppar (Nyårsentré)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Havssnittar (Nyårsentré)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan