Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 328

Kcal / portion: 1516

GBR (GI) / port: 18
Recept: 1516 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 19%
Kolhydrater: 28%
Fibrer: 5%
Ingredienser
Aprikoser torkade 100.0 gram 16%
Hasselnötskärnor 50.0 gram 22%
Philadelphia naturell } 200.0 gram 31%
Baguette, bagett 0.5 styck 22%
Rucolasallat 0%
Olivolja 1.0 msk 7%
Salt 0%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Finhacka aprikoser. Grovhacka nötter.
- Rosta nötterna (utan matfett) i het stekpanna tills de fått lite färg.
- Blanda aprikos med nötter, färskost och lite salt.
- Skiva baguetten och rosta i brödrost eller om det är många i ugn på 200°C.
- Lägg lite sallat på brödet och klicka på färskostsmet. Ringla lite olivolja över.
Garnera med rucolablad.
Fler recept inom Nyårsentré
Liknande recept som Söt färskoströra på crostini (Nyårsentré)
-
Japanska furikakekryddade cashewnötter rostade i tamarisoja
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Söt färskoströra på crostini (Nyårsentré)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Bacondadlar (Nyårsentré)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Angels on horseback (Lyxentré)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Krustader med kräftskagen (Nyårsentré)
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Sotad oxfilé med prästostcreme på grovt bröd (Nyårsentré)
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Rökt laxrulle med pepparrotsfärskost (Nyårsentré)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Avokado- och sardellröra på crostini (Nyårsentré)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rimmad laxboll med rosépeppar (Nyårsentré)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Havssnittar (Nyårsentré)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan