Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 223

Kcal / portion: 544

GBR (GI) / port: 0
Recept: 2177 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 14%
Fett: 18%
Kolhydrater: 1%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Lax kallrökt skivad 4.0 st stora 39%
Laxfilé 200.0 gram 17%
Lime färskpressad 1.0 styck 1%
Majonnäs äkta 0.8 dl 23%
Dijonsenap ¤ 1.0 msk 1%
Salladslök 2.5 styck 1%
Avokado 2.0 styck 19%
Skapat av: Katten
Tillagning
- Finhacka allt utom den rökta laxen och majonäs. Rör i majonäsen lite i taget. Smaksätt "färsen" med lime, salt, peppar och chili eller cayenne.
- Fördela på de 4 rökta laxskivorna, rulla ihop och ställ kallt minst 30 minuter.
Kockens kommentar
Servera som förrätt med rostat bröd och en klick philadelphiaost och valfria salladsblad. Servera som huvudrätt med färsk eller pressad potatis och dijonsenapscrčme fraiche. Eller till en pastasallad - pastasnäckor eller skruvar och en örtagårdssås (gräddfil och mayo blandat med färska valfria örter). Byt ut salladslök mot gräslök eller purjo om du vill.Fler recept inom Kokt fisk, fiskbullar
Liknande recept som Kattens lax- och avokadotartarrullar
-
Torsk med äggsås
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Kokt hel lax, laxöring och röding på klassiskt vis, varm eller kall
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Tore Wretman
-
Kokt röding med romsås
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Sole ā la Normande, klassisk sjötunga från Normandie
Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Pocherad sej med belugalinser, rökt bogfläsk och vitlökskesella
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Pocherade fiskbullar
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Laxqueneller, torskqueneller och andra fiskbullar
Tid: 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Gäddqueneller på klassiskt vis med panad
Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Pepparrotsgädda
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Piggvar med linspuré och chokladsås
Tid: 50 min , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan