Cornflakespanerad spätta med bacon och gurkyoghurt

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Cornflakespanerad spätta med bacon och gurkyoghurt

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Spättafilé

600.0 

gram

Smör till stekning

4.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 

Panering:

 

Ägg

2.0 

styck

Vetemjöl

2.0 

dl

Cornflakes

4.0 

dl

 

Tillbehör:

 

Bacon som knapersteks}

4.0 

skivor

Gurka

0.5 

styck

Citron juice+fruktkött

0.5 

styck

Mezeyoghurt

2.0 

dl

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

Potatis

0.8 

kilo

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 136

Kcal / portion: 676

GBR (GI) / port: 7

Recept: 2706 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 6%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 498 gram)

Ingredienser

Visa:

Spättafilé 600.0 gram 20%

Smör till stekning 4.0 msk 14%

Salt och peppar 0%

 

Panering:

Ägg 2.0 styck 5%

Vetemjöl 2.0 dl 16%

Cornflakes 4.0 dl 7%

 

Tillbehör:

Bacon som knapersteks} 4.0 skivor 6%

Gurka 0.5 styck 1%

Citron juice+fruktkött 0.5 styck 1%

Mezeyoghurt 2.0 dl 11%

Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%

Potatis 0.8 kilo 20%

Tillagning (30 min )

  1. Skala gurka lite slarvigt. Halvera och skrapa ur kärnorna. Skär i tunna båtar. Salta. Låt stå i 15 minuter. Riv citronskal och vitlöksklyfta.
  2. Skala och koka potatis.
  3. Strimla bacon fint. Stek knaprigt i en stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper.
  4. Krama ur gurkan. Blanda med yoghurt, citron och vitlök. Smaka av med salt och peppar.
  5. Panera: Torka fisk torr. Vänd i mjöl. Vispa upp ägg. Lägg och vänd fisken sedan däri. Krossa cornflakes lite. Avsluta med att vända fisken i ”krosset”.
  6. Lägg smör i en stekpanna och ställ den på spisen. När smöret börjar ”krusa” sig lägger du ner fisken. Stek 2-3 minuter på varje sida. Salta och peppra.
  7. Servera med bacon, yoghurt och nykokt potatis.

Kockens kommentar

Cornflakes låter lite konstigt men det blir galet krispigt och gott.

Näringsberäkning: Bacon och fläsk som steks tappar mycket fett och vatten vid stekning. För att få rätta vikt- och näringsvärden kan man i systemet välja speciella ingredienser till exempel " Bacon som knapersteks". Läs mer, klicka på ingrediensen.

Fler recept inom Pannstekt, halstrad vitfisk

Liknande recept som Cornflakespanerad spätta med bacon och gurkyoghurt