Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 136

Kcal / portion: 676

GBR (GI) / port: 7
Recept: 2706 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 6%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Spättafilé 600.0 gram 20%
Smör till stekning 4.0 msk 14%
Panering:
Ägg 2.0 styck 5%
Vetemjöl 2.0 dl 16%
Cornflakes 4.0 dl 7%
Tillbehör:
Bacon som knapersteks} 4.0 skivor 6%
Gurka 0.5 styck 1%
Citron juice+fruktkött 0.5 styck 1%
Mezeyoghurt 2.0 dl 11%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%
Potatis 0.8 kilo 20%
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Skala gurka lite slarvigt. Halvera och skrapa ur kärnorna. Skär i tunna båtar. Salta. Låt stå i 15 minuter. Riv citronskal och vitlöksklyfta.
- Skala och koka potatis.
- Strimla bacon fint. Stek knaprigt i en stekpanna. Låt rinna av på hushållspapper.
- Krama ur gurkan. Blanda med yoghurt, citron och vitlök. Smaka av med salt och peppar.
- Panera: Torka fisk torr. Vänd i mjöl. Vispa upp ägg. Lägg och vänd fisken sedan däri. Krossa cornflakes lite. Avsluta med att vända fisken i ”krosset”.
- Lägg smör i en stekpanna och ställ den på spisen. När smöret börjar ”krusa” sig lägger du ner fisken. Stek 2-3 minuter på varje sida. Salta och peppra.
- Servera med bacon, yoghurt och nykokt potatis.
Kockens kommentar
Cornflakes låter lite konstigt men det blir galet krispigt och gott.
Näringsberäkning: Bacon och fläsk som steks tappar mycket fett och vatten vid stekning. För att få rätta vikt- och näringsvärden kan man i systemet välja speciella ingredienser till exempel " Bacon som knapersteks". Läs mer, klicka på ingrediensen.
Fler recept inom Pannstekt, halstrad vitfisk
Liknande recept som Cornflakespanerad spätta med bacon och gurkyoghurt
-
Klassisk pannfisk
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Stekt abborre
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Axels ostpanerade abborrfavorit
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Skärvassaabborre i gräddsås
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Stekt salt sill med löksås
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Smörstekt gös med ansjovis, ägg och brynt smör
Tid: 40 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Tommy Myllymäki
-
Grönpanerad gös
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rödpanerad gös
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Gösbiff med lökkompott
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Torskrygg med skirat smör och potatis- och pepparrotsmos
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan