Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 72

Kcal / portion: 161

GBR (GI) / port: 0
Recept: 321 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 4%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Sesamolja 1.0 msk 35%
Sojasås japansk 1.0 tsk 1%
Risvinäger 1.0 tsk 0%
Vitlök torkad 2.0 klyftor 5%
Asiatisk fisksås } 0.5 tsk 0%
Chilisås tomat 2.0 tsk %
Vitkål strimlad 150.0 gram 14%
Rödkål strimad 50.0 gram 5%
Morot 1.0 styck 12%
Salladslök 4.0 styck 7%
Koriander färsk 1.0 kruka 2%
Jordnötter 1.0 msk 18%
Skapat av: Caroline på Viktklubben.net
Tillagning
- Rör ihop olja, soja, vinäger, finhackad vitlök, fisksås och chilisås.
- Riv moroten grovt och skiva salladslöken. Hacka jordnötterna grovt.
- Blanda samman alla ingrediernserna med dressingen. Smaka av med salt och peppar.
- Låt dra i minst 30 minuter eller till nästa dag. Vänd salladen några gånger.
Kockens kommentar
Istället förSesamolja - ta oliv eller kallpressad rapsolja.
Risvinäger - vitvinsvinäger.
Fisksås- ta lite salt.
Koriander- persilja.
Fler recept inom Kål- och råkostsallader ¤
Liknande recept som Thaislaw
-
Coleslaw Waldorf - amerikansk vitkålssallad
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Grönkålssallad på blå kongo med äpple och feta
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Lätt rödkålssallad
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Tina Nordström
-
Rödkålssallad
Tid: 1 tim 10 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Skånsk brunkål av vitkål
Tid: 1 tim 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Rotfruktssallad
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kimchi, koreansk bancha (tillbehör)
Tid: 30 min (+ 144 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Rotsellerisallad
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Rödkålsallad med paranötter, dadlar och apelsin
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Rödkålssallad med valnötter till maten
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan