Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 67

Kcal / portion: 276

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1105 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 3%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Squash 0.5 styck 2%
Paprika färsk 1.0 styck 2%
Rödlök 1.0 styck 6%
Champinjoner färska 4.0 styck 2%
Morot 1.0 styck 3%
Ingefära färsk 5.0 cm 4%
Vitlök torkad 3.0 klyftor 2%
Haricots verts frysta 250.0 gram 8%
Blomkål helt huvud 0.5 huvud 9%
Persika i söt lag konserv 140.0 gram 11%
Cashewnötter osaltade 0.5 dl 15%
Matolja (rapsolja) 2.0 msk 22%
Sojasås japansk 0.5 dl 3%
Persikospad burk 0.5 dl 9%
Vitvinsvinäger 1.0 msk 0%
Sambal oelekpasta } 1.0 tsk 0%
Vatten 1.0 dl 0%
Salt 1.0 tsk 0%
Potatismjöl 1.5 tsk 2%
Purjolök strimlad 0.5 dl 0%
Skapat av: Caroline på Viktklubben.net
Tillagning
- Skär grönsakerna i mindre bitar. Skär ingefäran i tändstickstunna stavar och hacka vitlöken.
- Stek alla grönsaker på ganska hög värme under några minuter.
- Skär under tiden persikohalvorna i klyftor och blanda ner i woken tillsammans med nötterna.
- Blanda samman soja, persikospad med vinäger, sambal oelek, vatten, salt och potatismjöl och häll redningen över woken. Blanda om och låt koka upp.
- Strö över strimlad purjolök och servera.
Kockens kommentar
Vill du ha mindre hetta dra ner på vitlöken, ingefäran och sambal oelek. Vill du ha mindra kalorier och mer fibrer ersätter du nötterna med stora vita bönor som du enkelt kokat själv. Dessa får du samma nöt-konsistens som nötterna. Väljer du att ta konserverade bönor är konsistensen helt annorlunda. Du kan även tillsätta kokta linser och servera denna rätt som en komplett måltid eller som en storkok på grönsaksdelen på tallriken i flera dagar- bara värm upp lite i taget i micron.Fler recept inom Stekt, wokad grönt
Liknande recept som Favoritwok med blomkål och cashew
-
Stekt svamp - grundrecept
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Champignons sautés, såterad/stekt svamp
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Svampsmix (tillbehör eller lätt måltid)
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Champignons Bordelaise, bräserad svamp i rödvin
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Karamelliserad skivad lök
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Bräserad glaserad smålök
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Oignons glacés ā brun, fransk bräserad smålök i brun sås
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Ångbåtslök
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pepparlök (tillbehör)
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Scarola Napoletana con alici, sauterad escarolesallat med ansjovis
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan