Favoritwok med blomkål och cashew

Foto: Medlemsrecept

Favoritwok med blomkål och cashew

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Squash

0.5 

styck

Paprika färsk

1.0 

styck

Rödlök

1.0 

styck

Champinjoner färska

4.0 

styck

Morot

1.0 

styck

Ingefära färsk

5.0 

cm

Vitlök torkad

3.0 

klyftor

Haricots verts frysta

250.0 

gram

Blomkål helt huvud

0.5 

huvud

Persika i söt lag konserv

140.0 

gram

Cashewnötter osaltade

0.5 

dl

Matolja (rapsolja)

2.0 

msk

 

Sojasås japansk

0.5 

dl

Persikospad burk

0.5 

dl

Vitvinsvinäger

1.0 

msk

Sambal oelekpasta }

1.0 

tsk

Vatten

1.0 

dl

Salt

1.0 

tsk

Potatismjöl

1.5 

tsk

Purjolök strimlad

0.5 

dl

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 67

Kcal / portion: 276

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1105 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 3%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 411 gram)

Ingredienser

Visa:

Squash 0.5 styck 2%

Paprika färsk 1.0 styck 2%

Rödlök 1.0 styck 6%

Champinjoner färska 4.0 styck 2%

Morot 1.0 styck 3%

Ingefära färsk 5.0 cm 4%

Vitlök torkad 3.0 klyftor 2%

Haricots verts frysta 250.0 gram 8%

Blomkål helt huvud 0.5 huvud 9%

Persika i söt lag konserv 140.0 gram 11%

Cashewnötter osaltade 0.5 dl 15%

Matolja (rapsolja) 2.0 msk 22%

 

Sojasås japansk 0.5 dl 3%

Persikospad burk 0.5 dl 9%

Vitvinsvinäger 1.0 msk 0%

Sambal oelekpasta } 1.0 tsk 0%

Vatten 1.0 dl 0%

Salt 1.0 tsk 0%

Potatismjöl 1.5 tsk 2%

Purjolök strimlad 0.5 dl 0%

Tillagning

  1. Skär grönsakerna i mindre bitar. Skär ingefäran i tändstickstunna stavar och hacka vitlöken.
  2. Stek alla grönsaker på ganska hög värme under några minuter.
  3. Skär under tiden persikohalvorna i klyftor och blanda ner i woken tillsammans med nötterna.
  4. Blanda samman soja, persikospad med vinäger, sambal oelek, vatten, salt och potatismjöl och häll redningen över woken. Blanda om och låt koka upp.
  5. Strö över strimlad purjolök och servera.

Kockens kommentar

Vill du ha mindre hetta dra ner på vitlöken, ingefäran och sambal oelek. Vill du ha mindra kalorier och mer fibrer ersätter du nötterna med stora vita bönor som du enkelt kokat själv. Dessa får du samma nöt-konsistens som nötterna. Väljer du att ta konserverade bönor är konsistensen helt annorlunda. Du kan även tillsätta kokta linser och servera denna rätt som en komplett måltid eller som en storkok på grönsaksdelen på tallriken i flera dagar- bara värm upp lite i taget i micron.

Fler recept inom Stekt, wokad grönt

Liknande recept som Favoritwok med blomkål och cashew